Familietre

For 10 år siden plantet jeg et epletre fra frø.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er epletreet 1 år gammelt.
 

Vi hadde fått låne plass i et drivhus, og mens mamma plantet blomster plantet jeg fruktfrø. Det var et frø fra et galaeple fra Argentina. Epletreet vokste fort og det sto utendørs året rundt de første 5-6 årene. Elgen var å beskjærte det rett utenfor kjøkkenvinduet, så klart.
 
 

<KENOX S860 / Samsung S860>
Her har vi flytta 50 meter bort i gata, og epletreet står utenfor huset i en potte. Dette er i 2009, jeg er gravid med Aron og treet er 2 år gammlet. 

 
Da domen var montert flytta jeg epletreet dit. Der sto det i potte under byggeprosessen.


2013, under bygginga av naturhuset. Epletreet (i den store svarte potta) er 6 år gammelt.
 


Her planter vi endelig familietreet i naturhusets kretsløp!


Der er det planta! Det bakerste. Så stort var det i 2014, da det var 7 år. 


1 mai 2017, epletreet er 10 år og har vokst masse. 
 

Dette er vårt familietre. Anastasia snakker om å plante et eget tre for familien, som du planter på familiens "space of love", i bokserien The Ringing Cedars of Russia. Vi har håpet og visualisert, at familietreet vårt skal blomstre en dag. Bære epler! 

Hver vår har vi stirret på grenene i det bladverket spretter, kanskje, kanskje i år?

Og vi har venta i 10 år, på å se den første blomsten. Så skjedde det. Første mai 2017. I dag så jeg blomster!

Rosa, vakre epleblomster, som lukter himmelsk! At vi er ekstatisk er ingen overdrivelse. Både Benjamin, jeg, og Aron, som er familiens lille blomsterbarn. Han elsker planter og spesielt blomster. Han tok en pappeske ut i lecakulene, så han kunne stå der og lukte på de rosa epleblomstene. Jeg er overbevist om at planter har bevissthet, og at vi kommuniserer med dem, ubevisst eller bevisst. Planter kan spille musikk og de kan føle stress og glede, det er gjort mange spennede forsøk på dette. Og de følelsene som strømmet mellom meg og mitt elskede epletre i dag, var basert på ren kjærlighet. Det vibrerte av glede og varme i brystet mitt, og jeg kjente at treet var glad for at jeg var glad. 

Nå er det kjempespennede om det vil bære frukt i år, og hvile type epler som vil komme. Det blir vel neppe gala. Dette med dyrking av epletrær fra frø er noe avanserte greier. Men spennende er det uansett! Og om vi ikke får epler i år, så vet vi iallefall at treet er voksent nok til å blomstre, så da må vi bare finne et tre som pollinerer familietreet! Hjertefølgerne spiser økoepler for 16000 nok i året, så det er bra at epletrærne våre vokser og får flere og flere epler! Gabriel er så glad i epler at han tar til tårene om vi er fri. Han spiser 3-4 økoepler hver dag. 


Eplene på bildet er fra eget epletre, fra sommeren 2016.

 

Jeg skal rapportere i løpet av sommeren, om det ble epler av blomstene eller ikke!

 

Love and Light

Ingrid 

 

 

5 kommentarer

01.05.2017 kl.19:56

Du må beskjære treet for at det skal bære frukt :) alle paralelle grener må klippes bort og det skal bare ha en krone i toppen.

Renata

05.05.2017 kl.21:22

Hei Ingrid!:) Jeg skulle bare takke for alt du deler på bloggen din! Jeg fant den først i dag og begynte å lese! Jeg elsker naturhuset deres og måten dere lever på! Jeg ble veldig inspirert og kjenner meg veldig igjen i livsfilosofien deres. Det var deilig å lese om elpetreet ditt! Selv begynte jeg å dyrke mangotrær for noen måneder sida og livet mitt ble helt forandret! Jeg elsker dem så mye!:) Akkurat i går skrev jeg en artikkel om dette på websida mi. Jeg er også veldig glad i yoga og har veldig lyst til å få til noen yogaretreater. Jeg heier på dere så mye og takker for alt det vakre som dere deler med verden. YES!!!! Renata www.renatarucka.com

Ingrid Marie

22.05.2017 kl.09:48

Renata: Tusen takk for den fine meldingen din <3

Gerald

20.05.2017 kl.10:24

Hvor finner jeg mer info om prosjektet :) ?

Tøff gjeng som klarer å gjøre dette.

Tonje

25.07.2017 kl.17:42

Du inspirerer så mye med måten du lever på og hvordan hele livet ditt ser ser ut til å være på et så utrolig flott sted! Takk for at du deler!:) skulle noen gang ønske at jeg også kunne leve som deg en dag!:)

Skriv en ny kommentar

hits