Hjertefølger


 

For 5 år siden stod vi her, på en åpen mark som nylig hadde blitt vår tomt. I 6 år hadde vi prøvd å få tak i en flik land der vi kunne dyrke mat, plante trær og bygge et hjem. Men alle hadde sakt nei til å selge,og jeg husker jeg gråt av frustrasjon noen ganger. Var det umulig å få kjøpt litt land der vi begge var født og oppvokst? 
Helt til vi spurte Hedvig og Knut. De sa ja! Det var et gledesfyllt gjennombrudd.


Vi markerte huset ved å klippe formen av det med plenklipper, og det så knøttlite ut midt på den åpne sletta. Vi drømte og bygde planer. Byggetillatelse og lån hadde vi ikke. Og jeg var student! Ville det gå? Fortsatt var naturhuset er luftslott. Og vi to hadde aldri bygget noe hus før.

Vi tok en telefon av gangen, bar en bøtte sand av gangen. 


Huset er slett ikke lite på det store sletta! Akkurat det var en illusjon. Nå er det stort og vidunderlig. Som et eventyr å bo i. 
"Att leva med växter årsidene genom" som Anders Solvarm sa om #greenhouseliving.

Det er magisk! Vi får dem så tett innpå oss. Vi gir dem næring via vårt avløpsvann og de gir oss mat tilbake, pluss mye glede. 


Har du en drøm? Virker den uoppnåelig? 
Om den er verdt å kjempe for, så bær en bøtte sand av gangen, eller hva det nå måtte være i din bøtte :) 
Og ikke stopp, selv om hver bøtte virker til å være et kort steg mot drømmen.
 Det virket til å være en dråpe i havet da vi bar bøttene, som skulle utgjøre et cobhus på flere hundre tonn. Men viljen til å jobbe fast og trutt mot en så levende og sterk drøm drev meg med enorm kraft. 

 

Jeg lar meg inspirere av vår egen historie! At det gikk! Ved å ta alle de små stegene. Nå er jeg i en ny prosess, med å skape et levebrød av mitt eget firma. Og jeg ser at det er mulig, enda en gang. Å oppfylle drømmer. Å la seg drive av lidenskap og mening! 

 

Livet er et lærret. Jeg har penslene og malingen. 

 

Kjærlighet fra fru Hjertefølger 

 


 

3 kommentarer

Kaja

30.05.2016 kl.18:37

Helt fantastisk og så inspirerende! Jeg er så glad for at du også har blogget gjennom hele prosessen. Har vært spennende lesning og nå tør jeg å drømme stort jeg og, takket være dere :) Også er det bare å ta en bøtte av gangen, ja <3

Ingrid Marie

01.06.2016 kl.21:21

Kaja: Så herlig å lese kommentaren din. Takk! Og så er det bare å løfte første bøtte :)

Ingrid Sunniva

14.08.2016 kl.13:29

Hei,

Dette er virkelig fantastisk å lese om - har også sett den lille filmen som finnes om dere og huset deres :) så fint 🔆

jeg har en stor drøm om å bygge eget hus etterhvert, men, har virket så håpløst på grunn av kostnader. Men, har skjønt at cobhus og halmhus kan bli ganske billig å bygge(?) Jeg lurer på om det er mulig å spørre hva prisen på deres hus alt i alt ble på?

Skriv en ny kommentar

hits