Barsel i naturhuset

Alvin Angel har blitt 6 uker, og barseltiden min er offisielt over. Det betyr ikke at jeg ikke fortsatt føler meg sårbar, sover mye og blir fort sliten. Også har jeg som vanlig hatt brystbetennelse, to ganger. Det har jeg vært plaget med hver gang jeg har hatt baby, men nå har jeg tatt meg sammen og søkt etter gode råd som jeg nå følger til punkt og prikke hver dag. Spiser lechitin, SPC flakes, går med ullsjal, bruker ullvotter om jeg skal hente noe i fryseren, unngår å fryse for alt i verden, bruker ingen klær som strammer og slapper av så mye jeg trenger.Jeg har i hele svangerskapet, og spesielt etter fødselen hatt et stort behov for privatliv. Bare være med familien, og ikke så mye blant folk. Det er helt ok, jeg blir nok sosial igjen!

Jeg har også en oppriktig tålmodighet med kroppen min nå. Den er ikke sterk som den pleier å være. Yogaen har jeg langt fra kommet igang med igjen, bare litt tøying og noen få øvelser her og der. Jeg kjenner bare en så stor takknemlighet til kroppen min, for at den har bært fram og født enda et barn, og nå produserer morsmelk til det fjerde barnet. Jeg vet at jeg blir sterk, utholdende og utadvendt igjen, nå skal jeg bare være her jeg er. Til stede for dette lille mennesket som er helt avhengig av meg, og gi kropp og sinn all den tid som trengs.

Men nå vil jeg få si tusen takk til alle de fine og sterke tilbakemeldingene på fødselshistorien i forrige blogginnlegg. Og for alle gratulasjonene. Jeg gjemmer alle de gode ordene og kjærligheten bak dem i hjertet.

 

Her kommer et lite sammendrag av disse første 6 ukene av Alvins liv i naturhuset :)

 


Petra, min jordmor, min nære venn. Takk for all trygghet og støtte du gir!

Alle kontroller i svangerskapet har jeg fått hjemme. Etter fødsel kom hun og tok følling testen hjemme, vi snakket om fødselen og Alvin fikk bli bært i varme, trygge jordmorarmer. Har jeg lurt på noe har jeg ringt henne og hun er der for meg. I am blessed ♥Legesjekken fikk vi også hjemme, verdens vakreste (fra innsiden og ut) fødselslege Ellen Langen får bare en større og større plass i hjertet mitt. Hun har en sånn mildhet og omsorg i seg, som du som pasient føler fra første sekund. Jeg er ikke alene om å ha opplevd meg fullstendig sett, forstått og ivaretatt av Ellen. Hun er unik. Og å la min dyrebare lille skatt bli undersøkt av henne, hjemme på vårt eget stellebord føltes utelukkende trygt og godt.


Alvins oldemor på besøk dagen etter han kom til verden. Min spreke, snille farmor Aud har nå 7 oldebarn. 

 


Alvin ble født nøyaktig 2 uker før Julias bursdag. Hun ble 11 år 21 september, og her åpner hun gaver under oppsyn av Gabriel og kusinene Ariel og Adele.


Dette bildet har jeg stjålet fra min gode venninne Siri sin instagram konto :) Det ble tatt på Julias bursdagsfeiring. Fra venstre: Christel med Albert på 2 år, Siri med Eliah på snart 1 år og jeg med Alvin på 2 uker. 

 


Kvinnekroppen. Hvor fantastisk er den ikke? Den kan lage mennesker, føde dem til verden og produsere perfekt melk som får det nye mennesket til å vokse og utvikle seg. Og så gjør den det hele på nytt igjen.
Å se livmoren som har utvidet seg i 40 uker, bært på fostervann, morkake og baby trekke seg sammen igjen er fascinerende. Det skjer hver gang! Kroppen er perfekt programmert til å gjøre alt dette. I min verden er det soleklart at det står en intelligent og kjærlig kraft bak denne programmeringen. 


I barselukene har det bugnet i hagen og i domen av grønnsaker og urter. Jeg har spist hjemmedyrket økologisk mat daglig siden fødselen. Det er få ting her i verden som fyller meg med større glede enn prosessen med å dyrke mat, og å lage mat av det jeg selv har dyrket. På taket i hengestolen. Alvin er 2 uker her.


Da Alvin var 2 uker dro vi til Annelise for å få behandling til både ham, Benjamin og meg. Annelise er kraniosakralterapeut, og både halve slekta og vennekretsen min har gått til henne i årevis. Hun er veldig dyktig, og jeg får så god hjelp når jeg går til henne, om det er kroppslige plager eller indre stress - det forløses hos henne.

Vi hadde planlagt å la henne sjekke babyen, i tilfelle noe under fødselen hadde satt seg som spenninger i den lille kroppen. Alvin hadde ingenting å rette på, han er en harmonisk liten venn. Men mammaen derimot, hadde behov for en time på Annelises benk! Jeg kjente effekten av behandlingen veldig godt, smertene i rygg, nakke og hode som hadde kommet etter fødselen forsvant. Om du holder til i nærheten av Bodø, og vil ha en avspennende time på benken hennes finner du henne herAlvin 1 mnd. Ligner veldig på pappa!

Onkel OM på besøk


Jeg har blitt helt frelst på bæring. Det føler så riktig å ha babyen min som limt på kroppen. Han og jeg er vant til å være ett, det har vi vært i 9 måneder. Han faller til ro på en helt spesiell måte i sjalet. Kan sove der i timesvis. En annen fordel er at jeg kan ha han tett inntil og likevel ha armene fri, og jeg kan gå tur i skogen og andre steder der det ikke er terreng for vogn. 
I et år har Tord Theodor Olsen fra Deadline Media filmet til en dokumentar om Hjertefølgerne.

Gjett om vi gleder oss til å se det ferdige resultatet! Han er en kunstner bak kamera. Måten han fanger magien i øyeblikkene på er helt spesiell.


En smakebit :-)


Nordlys, sett fra innsiden av domen.


Alvin 6 uker 


Jeg har samme brukernavn på snapchat som på instagram: im_hjerte 

Du er velkommen til å følge hverdagen i naturhuset der :-)

 

 

Show up in every moment like you're meant to be there!

 

 

Blessings,

Ingrid 

 

 

5 kommentarer

Maria

23.10.2015 kl.03:46

For et herlig livsbeJAende innlegg!!

Så fullt av kjærlighet og takknemlighet. Heldige Alvin som valgte dere å komme til.

Stor klem!

Ingrid T

23.10.2015 kl.10:15

Heia Ingrid! For en deilig skatt! 💕 Og for en deilig boble det ser ut som dere har vært i, og fortsatt er i! 🙏🏻

Hell, lykke og kjærlighet ønskes videre! Klem! 😊

Ingrid Marie

23.10.2015 kl.16:42

Maria: Tusen takk vakre Maria <3 <3 <3

Ingrid Marie

23.10.2015 kl.16:43

Ingrid T: Takk fineste Ingrid!

Fnaust

30.11.2015 kl.18:18

En dokumentar om dere? NÅ DET er noe jeg kunne tenke meg å se! Jeg har alt bestemt meg for at jeg vil bygge noe earthship lignende i framtiden, og det er noe veldig beundringsverdig at dere faktisk sto på og bygde et sånt spesielt hus!

Skriv en ny kommentar

hits