Fødselsforberedelse

I dag er jeg 38 uker på vei, altså innenfor terminen. Så nå kommer den nye Hjertefølgeren i løpet av de neste 4 ukene!


Fødselsforberedelse for meg er noe hellig. Noe viktig og personlig. Jeg tror på at en kvinne i løpet av svangerskapet har større tilgang til sine egne følelser, og derfor har større mulighet til å forløse og tilgi enn ellers i livet. Det å ta meg tid til følelsene mine når de kommer står høyt på prioriteringslista mi.  Jeg tror at jo mer jeg har tatt det som kommer opp på alvor og forløst det jeg ikke har godt av å bære på, jo lettere blir fødselen og barseltiden. Om jeg går inn i den store forløsningen som en fødsel er med masse indre dilemma, uro og uoppgjort drama, påvirker det opplevelsen. Da jeg var gravid forrige gang, med Aron, leste jeg en artikkel skrevet av en jordmor om akkurat dette. At uforløst indre konflikt kunne gjøre fødselen tyngre, lengre og mer komplisert. Hun sa også at om fødselen stopper opp, skal mor gå inn i seg selv og spørre kropp og sinn om hva det er som gjør at fødselen nå ikke går fremover. Og når svaret er kommet og følelsen akseptert og gitt slipp på, fortsetter fødselen ofte av seg selv, uten medisinsk innblanding. Det føltes så sant og rett ut for meg da, og det gjør det enda. Eckhart Tolle sier også noe om dette, at det ligger enormt med programmer og smerte i den kollektive kvinnebevissthet rundt PMS, menstruasjon, sex, svangerskap og fødsel. Og at enhver kvinne er en del av dette og har mulighet til å observere det med tilstedeværelse, og på den måten være med på å forløse det.  


Utsikten fra verandaen midt på natten. Fordelen med å ikke få sove på slutten av svangerskapet er at jeg får se landskapet badet i det mest fantastiske lys og farger. Jeg våkner ofte mellom 02 og 04 på natta, og får ikke til å sovne før det har gått 2-4 timer. Da går jeg ofte rundt i huset og banker på (EFT - Emotional Freedom Technique) fortvilelsen over ikke å få sove, og alt annet som dukker opp. EFT er et utrolig effektivt redskap som jeg er enormt takknemlig for å ha fått inn i livet mitt. 


Dette bildet tok jeg en tidlig morgen, imens sola kom inn i stua og kjøkkenet fra nordøst. Vanligvis sover vi bort akkurat det lyset som oppstår når sola skinner derfra, så selv om det er kjipt å være våken på natta er det også vakkert, stille og veldig veldig min egen tid.


Det er mer til fødselsforberedelser enn følelsesmestring/forløsning. Helt siden Aron ble født hjemme for snart 6 år siden har jeg holdt fødselsforberedende kurs i lamazemetoden. Det går ut på pusteteknikker, avspenning og bevegelse som i samarbeid med kunnskap om fødselen er med på å gi mer mestring, mindre smerte og større fred og glede under fødsel. Dette har såpass innarbeidet i blodet mitt at det føles helt naturlig for meg. Likevel øver jeg litt på pusteteknikkene hver dag. Min forrige lamazefødsel var rask, fredfull, gledesfull og omtrent uten smerter. Og det hjemme, uten noen form for medisinsk innblanding. Jeg gleder meg noe helt aldeles ubeskrivelig til å føde igjen. Til prosessen med å føre et barn til verden i dyp bevissthet og tilstedeværelse. Jeg har født to ganger på "vanlig" måte, med smerter, frykt og motstand, på sykehuset med mislykkede epiduraler. Så det å mestre en fødsel på den måten jeg gjorde ved å forberede meg så grundig, har inspirert og motivert meg over all forstand. Jeg var nesten ikke sliten etter hjemmefødselen med Aron, fordi jeg hadde spart så mye krefter på å slappe av i hele kroppen i stedet for å kjempe imot med spente muskler. Jeg fikk på et dypt plan oppleve hvordan samme ting kan gjøres så forskjellig ut fra instilling og tilnærmingsmåte.  


Et barn på ryggen og et i magen, sammen med Nimba ♥


I dag hadde vi en sårt etterlengtet varm sommerdag, og utnyttet den til fulle. Gabriel fremst på bildet, Aron bakerst. 

 


Selv om vi har hatt mye av overskyede dager med 11-12 grader i sommer, har vi vært mye på stranda nedenfor huset. Jeg går barbeint der minst en gang hver dag, stort sett uansett vær. Jeg vasser i havet (det nærmeste jeg kommer bading i sommer) og jordingen jeg får av å være barbeint, hud mot hud med Moder Jord er helt uvurderlig verdifull. Jeg blir alltid oppladet, rolig og revitalisert av det. 

 


Disse Gudinnene kjenner meg godt. De arrangerte en Gudinnefest for meg! En mothers blessing. Vi gikk barbeint på stranda, mediterte, trommet, spiste nydelig vegansk mat og kaker, de lagde armbånd til meg av krystaller, fjær og skjell de hadde med seg og hadde velsignet. Det skal jeg ha med meg under fødselen. De malte med henna på magen min og jeg ble skjemt bort i ekte Gudinne-ånd :) Jeg føler meg ufattelig heldig og velsignet som har så fine folk i livet mitt. 


Klematisen blomstrer utenfor badvinduene, og jeg håper de fortsatt blomstrer når babyen kommer.


Egendyrket polkabete! Jeg elsker å ha mulighet til å spise så sunn, økologisk og lokal mat i svangerskapet som jeg kan når det er sommer. Jeg drikker smoothie og juice av løvetann, kløver og marikåpe som jeg finner ute. Spiser en salt og saftig plante som vokser på stranda, min egendyrkede grønnkål og salat og føler meg så dypt ernært av sunn mat. Ellers har jeg en ustoppelig craving på alkoholfri øl og farris. Har aldri drukket så mye kullsyre som jeg har gjort de siste månedene. Men jeg tror babyen tåler det ;)


Grønnkålsuppe av egendyrket grønn- og svartkål

 


I går fløy broren min Einar over domen sammen med en kompis som har småfly, og tok bilde fra lufta.
Benjamin lagde hylle til tøybleiekurver av materialer vi fant i skogen. Syns den ble veldig fin!


"Remember this, for it is as true as true gets: Your body is not a lemon. You are not a machine. The Creator is not a careless mechanic. Human female bodies have the same potential to give birth as well as aardvarks, lions, rhinoceri, elephants, moose, and water buffalo. Even if it has not been your habit throughout your life so far, I recommend that you learn to think positively about your body."

― Ina May Gaskin, Ina May's Guide to Childbirth

 


Jeg stoler på kroppen min, at den kan føde. Naturlig, enkelt og med glede. 

 

Fødselshistorie kommer :)

 

Blessings

Ingrid Marie 

 

 

4 kommentarer

Mats

12.08.2015 kl.01:03

Jeg får opp når du legger ut nye poster så jeg er alltid innom å leser dem. Dessverre er jeg ikke like flink å kommentere. I dag ville jeg egentlig bare stikke hode frem og takke så mye for at du deler så mye spennende, inspirerende og positivt. Livsstilen og måten du formidler den på skaper en positiv følelse i meg. Det verdsettes, så tusen tusen takk!

Ønsker hele gjengen masse glede med velkomsten av neste hjertefølger!

Naviana

12.08.2015 kl.01:36

Nydelig blogginnlegg! Ønsker dere alt godt i tiden fremover <3

~Gaiadóttir~

12.08.2015 kl.18:23

Gleder meg til å lese :) Lykke til <3

Marit Skog

01.09.2015 kl.20:42

Det er så nydelig vakkert å lese det du skriver, og se de flotte bildene fra livet deres. Takknemlig for at vi fikk besøke dere og lære masse om vegansk kosthold, ikke minst smake. <3

Skriv en ny kommentar

hits