Endelig sommer i domen

 

Siden i slutten av mars har frø ligget i jorda i domen og ventet på nok varme til å spire. Det tar litt tid å forkultivere i et uisolert drivhus i Nord-Norge, men når plantene først kommer blir de solide, med tykke stammer og sunne, dypt grønne blader. Gleden over å se frø spire og bli til grønnsaker, urter og frukt blir bare større for hver sesong jeg opplever det. Kan sitte i timevis i domen å bare være sammen med plantene. Jeg elsker når det regner ute, og det er tørt og vindstille i hagen i domen. Den fine lyden og synet av regnet som renner i strie strømmer langs glasset, og den behagelige temperaturen når det er overskyet. Nå som sola er høyt på himmelen varmer den opp de massive cobveggene slik at de lagrer på varmen lenge.

 

Domen er en populær lekeplass. Spesielt yngstemann Aron (5), går ofte ut der å leker. Han kan leke alene med planter og plankebiter i lang tid mens han nynner for seg selv. Han er utrolig søt! Her spiser han bladbede i "min egen skog" som han kaller den. Han sa at han ville bli veldig glad om jeg la en liten palle mellom de trærne så han fikk sin egen skog, og det ble han ♥


Aubergine


Vakre, store lilla Clematis utenfor badvinduet. Snart kommer det noen nydelige mørkerosa ved siden av.


Vinrankene vokser seg store


Druer på vei 

 

Her er Aron sammen med kusina Lilje, på 4 år. Disse to elsker hverandres selskap, men krangler mer enn søsknene i vår egen flokk gjør! Dette bildet ble tatt i dag, før jeg måtte jage dem på dør da de kranglet hull i hodet på meg. 


Som lovet, her kommer gravidbilder ;) Dette ble tatt da vi var på ferie i Tyrkia i mai. Er 25 uker på vei på bildet. 


Nå er jeg i uke 28, og ser fram til fødselen med ubeskrivelig glede og forventning. Holder forresten mitt siste fødselsforberende kurs i Lamazemetoden 11 juli i naturhuset, før jeg tar en fødselspermisjonspause fra alle kurs :) Jeg lover også å dele fødselshistorien fra hjemmefødselen, med bilder her på bloggen.

 

  Vi har plantet ut en del av det vi har forkultivert i domen de siste ukene. Her hjelper Gabriel (8) til. Ungene er veldig engasjert i og glad i plantene som vokser, og har plantet mange egne frø som de får spesielle forhold til etterhvert som de vokser til. Vi har til nå bla gulrøtter, salat, spinat, bladbede, blomkål, grønnkål, rødbeter og ringblomster ute. Men vi skal også snart sette potet og så nye frø rett i jorda, og ser fram til hele sesongens egendyrkede, økologiske glede :)

For dem som ikke har fått det med seg på facebook eller instagram, så bygger min søster Sandra og hennes mann Ole-Martin en spennende domehome i nabolaget her. Følg prosessen deres på http://domehome.blogg.no 

 

Love n' Light

 

Ingrid 

 

Én kommentar

Jannicke Bjørkholta

06.06.2015 kl.14:39

Utrolig fin blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Hadde satt stor pris på om du hadde lagt igjen en kommentar på bloggen min :)<3

Skriv en ny kommentar

hits