Kurs og visninger i sommer

Foto: Petter Formo

 

Vi har hatt en fin påske med mye besøk, og formen min er i ferd med å bli helt god. Jeg nyter å være en del av familielivet igjen!

Vi har planlagt noen kurs og visninger i sommer, spre gjerne ordet :)

Huset du ser bak domen kaller vi for Helenehuset, og her overnatter de fleste kursdeltakere. 

Bortsett fra noen private visninger som er avtalt, er dette sommerens events:

 

 

12-14 juni, Permakulturkurs

Kurset blir hovedsaklig praktisk rettet, med litt nødvendig teori og diskusjon rundt det vi skal gjøre. Fredag møtes vi klokken 18 og det blir en orientering om hva permakultur er og hva vi skal gjøre i helgen. Det blir også omvisning i naturhuset. Vi avslutter dagen med kveldsmat, og møtes igjen til frokost på lørdags morgen, og vil bruke lørdag til å lære hva en hugelkultur er ved å delta i å lage en i hagen utenfor domen. En hugelkultur er en komposteringsprosess i et oppreist plantebed som er bygget over trær, greiner og annen biomasse som er i ferd med å nedbrytes. Noen av fordelene med hugenbedet er at det holder på vannet, gir næring til jorden og fungerer som solfanger og vindskjold

 

Det vil også bli en omvisning i Christels permakulturhage, der hun dyrker grønnsaker, frukt, bær og urter. 

Søndag lager vi potetåker i metoden no dig og mulch. No dig metoden går ut på å ikke forstyrre eller ødeøegge mikrolivet av organismer i jorden ved å "ta huden av" jordskorpen. I Norge er dette en svært utradisjonell måte å dyrke grønnsaker på, men den er minst like effektiv, og mindre arbeidskrevende. Mulching betyr å dekke jordoverflaten med et eller annet biologisk materiale som etter hvert brytes ned og blir til næringsrik jord. Når bedet først er etablert, blir det mindre behov for vanning, du trenger ikke gjødsle med noe annet enn det grønnsaksbbedet er laget av, og det blir lettere å holde ugress unna. På bildet under illustreres et eksempel på metoden ved hjelp av en glassplate der du kan se hva som befinner seg under.  Lærere blir Camilla Helgesen og Christel Nilsen-Nygaard, og jeg vil stå for maten. Overnatting for dem som trenger det i Helenehuset. Pris 2500 per person. Påmelding via mail til ingridmarie@live.com. 

 

 

Dagskurs i Raw Food

18 juli i naturhuset. Dette blir et spennende kurs med en kunnskapsrik og interresant ung dame, ernæringsfysiolog Ingvild Mikkelborg. Hun jobber ved The Tree of Life Center i Arizona, grunnlagt av den svært kunnskapsrike Dr Gabriel Cousens. Å besøke dette senteret som gjør et fantastisk arbeide er noe jeg har drømt om i flere år, så dette kurset er noe jeg selv virkelig ser fram til. Pris kr 1000.
 

4-5 juli, Cob Work Shop 

Her skal vi lage levegg i cob til grønnsakshage/frukttrær, og vi skal pusse allerde ferdige og tørre yttervegger i domen. På den måten får deltakerne prøvd alle steg i byggeteknikkens prosess. Om været skulle snu seg helt mot oss, bygger vi innervegger i leca etasjen istedet for utendørs bygging. Vi starter lørdags morgen kl 09.30, det blir litt teori og mye praktisk. Det blir også omvisning i naturhuset, og på et annet spennede byggeprosjekt like i nærheten. Overnatting i Helenehuset, og alle måltider i naturhuset. Vi avslutter med middag på søndag. Pris kr 2000,- pr person. Påmelding pr mail til ingridmarie@live.comVisninger i naturhuset

Søndag 12 juli

Søndag 2 august

Dette er dager med åpent hus mellom kl 13-15. Vi holder et lite foredrag, og folk får vandre rundt i huset og se.

Kr 100 i inngang, barn gratis. 

Velkommen! 

 

 

Da avslutter jeg med en liten videosnutt fra bjørkesaft sesongen. Det er lang tradisjon å tappe bjørkesaften som er tilgjengelig noen få uker på våren, og den er veldig næringsrik. Gå ut å tapp, det er enda ikke for sent :) Vi tapper ca en liter i døgnet fra trær i denne størrelsen. Husk å tette igjen hullet med en treplugg etter tapping. 

 

 

 

5 kommentarer

hanne

07.04.2015 kl.21:22

Hurra! jeg har ventet lenge på disse datoene. Gleder meg til å se huset deres :D

Ingrid Marie

08.04.2015 kl.12:39

Hanne: Så gøy :) Velkommen!

~Gaiadóttir~

09.04.2015 kl.12:52

<3

Silje Kristensen

21.04.2015 kl.14:50

Hei :)

Hvilken periode er det man tapper bjørkesaft her i Nordland?

Hilsen Silje

Ingrid Marie

24.04.2015 kl.22:15

Silje: fra slutten av mars kan man begynne, og hele april bør gå. Vi har tappet i ukesvis nå :) Tapper et par liter pr tre i døgnet.

Skriv en ny kommentar

hits