Oppskrifter


Vi var med på "Fly med oss" programmet på TV2. Petter Formo fanget helikopter og Naturhus perfekt :) Benjamin og jeg sitter på enga nedenfor domen.

Du kan se det her 

Vi har hatt et par visninger av naturhuset den siste mnd. Folk etterlyser oppskrifter på den (om jeg får si det selv - så klart jeg gjør!) fantastiske maten min. Så her kommer et par-tre oppskrifter. Jeg har kommet fram til noen egenkomponerte favorittoppskrifter som jeg lager igjen og igjen. 

 

Hummus:

1 pk kikerter, 1 pk hvite bønner, 1/5 hvitløksfedd, litt urtesalt og grønnsaksbuljong (merke A. Vogel (helsekost), en god dæsj jomfru olivenolje, noen få ss vann

mos i blender


Jeg lagde rødbethummus i tillegg til vanlig hummus på den visningen med alle svenskene (dere kjenner dere igjen når dere leser dette) som ville ha oppskrifter. Da tar du bare litt kokte rødbeter sammen med denne oppskriften og blend :) Bilde av den er under her, i midten til høyre.

I midten til venstre på bildet over er det bønnepostei:

 

 • KidneyBønner (brunrøde avlange bønner du ofte får økologisk ferdig kokt i pakker på butikken) grønnsaksbuljong, tamari, tondori krydderblanding (eller velg d krydderet du vil ha), hvitløk og løkpulver, bløtlagt soltørket tomat og eller tomatpuré. Blend!

  Litt vann om det trengs

   

   

  Quinoasalat, nederst til venstre:

  1 pk grundig skyllet quinoa, kokt i ca 20 min med grønnsaksbuljong

  1 rødløk

  2 tomater

  0,5 agurk

  Evnt grønne oliven (uten sten)

  Grønnsakene kuttes i bittesmå biter

  Bland alt sammen og ha i ca 0,5 dl jomfru olivenolje, hvitløkspulver og litt urtesalt

   

   

  Rødbetesalat, øverst til venstre:

  Raspet rå rødbete

  Raspet rå gulrot

  Rødt syrlig eple

  Agurk

  Paprika

  Isbergsalat

  Brokkoli i bittesmå biter

  Olivenolje

  Urtesalt

   

  Adnanbrød

  nesten en hel pakke økologisk speltmel, tørrgjær 2 ss basilikum, 3 ss oregano, 1 ts urtesalt (A.Vogel), 1 ts hvitløkpulver, 1 ts løkpulver, 1 ts gurkemeie, 1/5 dl olivenolje, vann (nok til at deigen blir litt våt). Biter av potet, gul løk, grønne oliven og bløtlagt soltørket tomat. Sprinkle litt olivenolje, ferske urter og salt på toppen. Stek på 225 grader i 22-25 min Avkjøl på rist

   
  Avocadomint kake: Bunn: 2,5 dl hasselnøtter 2,5 dl havregryn, 200 gram dadler (helst bløtlagte) 5 ss kakaopulver, 1-2 ss kokosolje (smeltet), 1-3 ss vann, noen få dråper peppermynteolje

  Kan være lurt å male nøtter og havregryn først, og så tilsett dadler og det andre. Press massen ned i kakeform, og sett i fryseren mens du tilbereder neste lag.

  Mint krem: 2 modne avocado, 1 dl smeltet kokosolje, 1 dl lønnesirup, 1 ss presset sitron eller lime, litt vaniljepulver noen dråper peppermynteolje

  Fordel kremen over bunnen og sett i fryser igjen.

  Sjokolade topping: 1 dl kakaopulver, 1/5 dl lønnesirup, 3 ss kokosolje, 4 ss vann, vaniljepulver og 2 peppermyntedråper

  Smelt kokosoljen på svak varme, visp inn resten og fordel på toppen av kaken. Frys. Ta opp av fryseren 34-60 min før servering. Kan oppbevares i kjøleskap etter det.

  PS: Dette er min absolutte favorittkake!


  Fra visningen 7 juni. Det kom i overkant av 30 stk. 

   


  Ååh, han bare MÅ gjøre yoga overalt! :p

   

  Ok da, jeg også.   

   
  Blessings!
   

7 kommentarer

Ingrid T

12.06.2014 kl.12:03

Sommeridyllisk! Takk for oppskrifter- mintkaka skal lages idag ;)

Naviana

12.06.2014 kl.17:35

Så kjekt, takk for oppskrifter, kanskje jeg begynner å variere hummusen min litt mer :D

Maurith Julie Fagerland

20.06.2014 kl.22:24

Hei :-D. Har ikke vært klar over prosjektet deres før i dag. Og ble sittende med hakeslipp.... går noe slikt an? I kalde nord? I all offentlighetens papirmølle? Og med så spesiell en konstruksjon? Tydeligvis gjør det det.... og det dere har fått til gir rom og håp for andres drømmer. Og tro på at det helt spesielle er mulig å få til. Jeg er imponert langt inn i hjerte og sjel..... jeg har alltid elsket drivhus, her har jeg ikke plass og det er slett ikke sikkert det tilhører mitt liv i fremtiden, men jeg ser for en nytelse det må være å kunne gå utenfor.... i vindstille.... og langt varmere enn utetemperaturen. For ikke å snakke om vekstvilkår..... og kveldskos/stemning. Jeg ser og forstår utrolig godt at dere ikke har kapasitet til å svare, forventes ikke, ville bare si det jeg følte for akkurat nå..... alt godt ønskes fra meg, som dro fra nord pga nettopp vind og kulde.... :-D

Ingrid Marie

23.06.2014 kl.23:43

Maurith Julie Fagerland: Tusen, tusen takk <3 <3 <3

Nina

25.08.2014 kl.20:28

Kjære hjertefølgere. Takk for inspirasjonen dere gir. Til sommern skal jeg feriere i Nordland og vil prøve å legge opp ferien etter når du skal ha yoga/matkurs. Regner med du annonserer i god tid, men dette er en forhåndspåmelding ;) Og takk for avo-mint kakeoppskrift. Jeg får dog ikke til sjokotoppingen slik du skriver så har tilsatt ca 1 dl havrefløte og synes det blir nydelig. Kaken har vært med i bursdag og navnefest til stor applaus!

Ingrid Marie

04.09.2014 kl.22:16

Nina: Så hyggelig å høre! Ja det blir annonsert i god tid :) Velkommen skal du være! Artig at kaken er en suksess <3

Mia

19.02.2015 kl.14:51

Hei ! Utrolig kul blogg. Stilig at dere har fulgt drømmen deres, og laget dette huset. Liekr tanken på å leve selvforsynt og det å kunne spise mat som man har dyrket selv. Håper dere har produsert quinoaen selv (om det er mulig engang?) Lokalbefolkningen i sør-amerika sliter veldig med at prisene på quinoa i landet stiger, så de som har hatt råd til denne typen mat får ikke det lenger. Mange ber verdenssamfunnet om å ikke kjøpe quinoa slik at deres kultur kan bli bevart :)

Skriv en ny kommentar

hits