Unnskyld

Unnskyld for at jeg ikke lenger svarer på alle mailer, sms'er, facebook inbox meldinger og telefoner. Jeg gjorde det lenge, svarte på samtlige. Men så sa det bare stopp inni meg. Nå svarer jeg nesten ikke på noen. Ikke en gang på alle hendvendelser fra media. Vet ikke akkurat hvorfor jeg ikke klarer det lenger, men tror det er fordi jeg har svart på de samme spørsmålene så utrolig mange ganger. Og fordi det tar så mye av tiden min. Å svare på spørsmål fra privatpersoner og journalister og legge ved akkurat de bildene de spør etter i høy oppløsning, lete dem fram og sende ett og ett da de er så store at det ikke går å sende alle samtidig. Det tar så masse tid! Jeg har barn, hester, jobb og venner som prioriteres først. Likevel har jeg dårlig samvittighet for å ikke svare på de mailene som er ekstra spesielle. Noen er så vakre og rørende at jeg ikke glemmer dem. Jeg beholder dem i hjertet og tenker stadig på at jeg skulle svart. Setter stor pris på de dype fine tilbakemeldingene vi får. Og er oppriktig lei meg for at jeg ikke får til å svare på alle lengre. Det bare er sånn. Har lenge tenkt at jeg vil skrive om dette, og nå var tiden inne.

 
Julia Madeleine på Småen, ponnien vår. Jeg sammen med Nimba.

Onkelen min mener vi bør begynne å ta betalt for å svare journalister. Fordi det tar masse av tiden vår, og vi gir dem gratis noe de får penger for. Ja hvorfor ikke, tenkte vi. Da vil det jo automatisk bli mindre arbeid å svare på spørsmål, når alle de som ikke vil betale raskt trekker seg tilbake :) Jeg vet selvfølgelig at det er lov å si nei til journalister. Men det har vært et mål for meg å bruke media til å spre budskapet om at det er mulig å følge drømmene dine selv om det er upløyde marker du begir deg ut på. At du kan bygge et miljøvennlig, eventyrlig, vakkert og personlig hus. Media har betydd mye, fordi via dem har jeg nådd mange som har blitt dypt inspirert og det gjør meg (yd)myk, varm og glad. Det fyller meg med kjærlighet og pågangsmot å få slike tilbakemeldinger. 

Dette er vår datter Julia (i det blå teppet) sammen med noen av sine kusiner. De elsker både Kari, Lars og Ola Bræmnes. Jeg la merke til at de sang en Ola Bræmnes sang på takverandaen i ettermiddag, og gikk opp og filmet dem. De er så spesielle og fine disse ungene. De har så sunne interesser og tanker. De er reflekterte, kreative og artige. Vi hadde forresten besøk av Lars og Ola Bræmnes for noen uker siden. Det var stort for Julia, selv om hun ble nokså sjenert, det er jo favorittartistene hennes. Hun fikk pakke i posten av Ola med CD, bok og kort, og det var og er fortsatt stor stas. Boka er lest fra perm til perm og CD'en hørt igjen og igjen. 

Vi hadde innflytterfest på bursdagen min, 21 mars. Vi spiste middag på takverandaen som akkurat i tide ble ferdig. Masse stearinlys, tepper på gulvet. Det var ordentlig koselig. Også lagde Sandra og Benjamin parodi til meg..den må jo deles. Kan vel si at jeg kjente meg littegrann igjen i den. Min søster spiller meg som ingen andre kan!


Vi var på tv2 forrige uke. Kommer i VG søndag 30 mars. 

 

I dag gjorde jeg yoga på takverandaen for første gang. Det var vidunderlig. Det begynte å snø ute på slutten av yogaen, men inni domen var det 20 grader. 
Mange spør om jeg skal ha yogakurs. Jeg lover å si fra når det er planlagt! 

 

Love and Light <3

 
6 kommentarer

Leser

25.03.2014 kl.08:52

Jeg kjenner deg ikke, men den parodivideoen var skikkelig morsom likevel! Fikk en liten latter ved frokostbordet! :-D

Kari Strifeldt

25.03.2014 kl.09:23

Jeg lo meg nesten ihjel av den herlige parodien! Fabelaktig!! Vel overstått.

Og det er lov å gjøre seg mer utilgjengelig, Ingrid. <3 Et lite tips fra en gammel journalist - de lar seg sjelden kjøpe - så da er det bedre å si nei. Mediene er en budbringere av gode og dårlige nyheter, samt formidlere av fabelaktige historier (slik som den dere har). For å lønne journalister som kan spre budskapene, må de selge avisen og annonsen. Klem til dere alle i det vakre huset!

Anne

25.03.2014 kl.18:08

Det ser helt vidunderlig ut å gjøre yoga på takverandaen! Veldig spennende og inspirerende å lese om huset deres her på bloggen. Det er så bra at noen tør å gå foran, følge hjertet og gjøre ting annerledes - til inspirasjon for andre.

~Gaiadóttir~

25.03.2014 kl.22:47

Det var så herlig å se dere på tv her om dagen! :D <3

Kjenner meg veldig igjen i ønsket om å ville snakke med alle og spre budskapet til så mange som mulig, og at det samtidig må være fryktelig slitsomt å skulle gjøre det. Stå på videre. Dere har inspirert mange allerede, og det blir bare flere :)

Kim

05.04.2014 kl.23:26

Jag tillhör en av dessa som gärna ställer frågor och gärna ser massa bilder. Lätt att glömma bort att det finns privatpersoner, med ett liv, bakom hemsidor och bloggar. Ett förslag kan vara att köra en chatt nu och då där man måste donera pengar, förslagsvis till någon bra miljöorganisation eller ert husprojekt, för att kunna delta. Då blir det en dedikerad tid för svar på alla våra frågor! Ha en fortsatt trevlig kväll!

M

15.04.2014 kl.15:12

Hei,

ett litet tips om ni vill sprida idéerna, budskapet, erfaringer och resultatet utan att bruka mängder med tid på att snickra samman personliga svar:

skapa en dropbox-mappe och i den lägger du ett urval av högupplösta bilder (med fotograf-credits!), ett litet skriv med sammanfattning av projektet (kanske på norsk + engelsk), faktabox och svar på FAQ + gärna captions / bildtexter i en fil (kopplade till resp bilds filnamn)

Sedan när du får forespørsler går du helt enkelt i dropbox och gör en 'share link' till resp mailadresse. Så har du gjort jobben en gång för alla och kan enkelt dela med dig!

(när du väl har dropbox-mappen går det ca 100ggr snabbare än att hantera alla en och en - vet av personlig erfaring..).

Spännande att följa er!

Skriv en ny kommentar

hits