Filosofi og Universet


Domen omgitt av nordlys.

Jeg har alltid satt pris på nordlyset og stjernehimmelen, ligget ute på rygg å sett på himmelen til jeg nesten fryser ihjel helt siden jeg var barn. Lå slik sammen med min søster da vi var tenåringer og filosoferte over Universets storhet. I det store og hele er jeg dypt fascinert av universet og har brukt utallige timer på å lese og høre foredrag om det, metafysikk, epigenetikk og The new scinence of healing. Ufologi, filosofi og permakultur. Yoga, meditasjon, ernæring. Føler jeg har gjort et livsstudie allerede, dyptgående, i de emner jeg er så fascinert av. "Svakheten" min er at jeg føler informasjonen. Ord og begreper omdannes umiddelbart i mitt sinn til følelser og en indre forståelse av hvordan ting henger sammen og fungerer. Så stakkars meg hver gang jeg har lest til eksamen! Hukommelsen min for ord er utrolig dårlig. Jeg må pugge intenst og tapetsere veggene med notater RETT før eksamen, så minnet er ferskt. Etterpå føler jeg kunnskapen, men sliter med å gjengi den med ord. Jeg er et høyre hjernehalvdel-menneske. Et Indigobarn. A freethinker. En moderne hippie. Elsker ekte vitenskap. Tror på å inspirere gjennom eksempel, og at jeg er Gudommelig veiledet til a ta de rette valgene hver dag, som gjør meg mest mulig lykkelig og fri. Tror på at ved å være lykkelig og fri kan jeg bidra til helbredelse og oppbygging av mennesker og nye positive systemer. Derfor er det viktigste i verden å gjøre alt det Gudommelig Inspirasjon forteller meg, og å hele tiden utvide komfortsonen. Å alltid forandre meg. Aldri bli stående stille på et sted inni meg. Alltid vokse i indre frihet, minske i indre ego. 

 

Jeg postet dette på facebook for noen mnd siden, sammen med et yogabilde fra stranda som jeg av samfunnets ikke-vis-fram-din-nakne-kropp-norm sensurerte ganske elegant (likevel ble bildet rapportert, men FB syns det var fint og lot det bli haha) .Jeg legger teksten ut på bloggen, for spesielt interesserte finnes bildet under iOS photos på min fb profil. Teksten kom fra hjertet i et inspirert øyeblikk, og her er den:

Talking about my beliefs wont create change. Yes I want people to eat organic, vegetarian food. I want people to do yoga. Meditate. To build naturally. Grow food instead of lawns. Recycle. Let go of old well worn patterns that no longer serve them, find their true freedom just waiting to be redescovered. I can't talk anyone into any of that. But I can do all of it myself. My body is my sculpture, my life is my message. I have so much power! I don't believe anyone will deliver the change I want if I just scream loud enough about it. I don't believe anything is really healed by fighting the existing reality. If I want to change the world around me I have to change myself from within. Then the reflection I see around me will start changing as well. I dream of cob and straw houses everywhere, organic forest gardens covering the planet, healthy, happy people with peace in their hearts living out their human potential on every God-given level.  Starting out with giving my own very best. The slow, steady experience of moving from the feeling of impossibility to POSSIBLE - wow that is such satisfaction. That feeling is radiating out to every corner of the Universe, in all directions of time, and my own sense of happiness is bringing about healing. So it is my responsibility to be happy, and remove the things that makes me unhappy. 

Be the change you want to see in the world. ~Mahatma Gandhi


Vinterutsikt fra stua i naturhuset for et par dager siden. Vi har 10 minus ute for tiden. 


Å bekjempe noe vi ikke vil ha mer av med mer av det samme, er gammeldags og utdatert. Den nye vitenskapen har for lengst bevist dette. Men det tar ca 40 år før ny kunnskap kommer i pensumbøkene, blir folkelig akseptert sannhet.

Vil vi bli kvitt krig og terror kan vi ikke gjøre det med å forsterke alle lands militære forsvar, avansere drapsvåpen og produsere mer av dem. Det er i min verden total og komplett apehjernebevissthet, det å føre krig. Lære opp mennesker til å drepe. Som om vi mennesker er lavfrekvente zombier som lar oss hjernevaske til å tro på en illusjon. Vi er så ferdig med det nå. Vi har vitenskapen og forståelsen allerede. Den må bare ta over den gamle. Dette tar tid. Jeg er tålmodig i min utålmodighet, og i mellomtiden bygger jeg det nye og kjenner på så mye kjærlighet jeg kan. Mange mennesker vil ikke kunne identifisere seg med måten jeg tenker på, og det er mer enn greit for meg. Meninger er like individuelle som antall mennesker på jorda. Jeg har ingen interessa av å få folk til å bli enig med meg. Jeg har kun intreresse av å leve ut det jeg tror på. 


En ørn spiser byttet sitt på stranda denne iskalde januarmorgenen, jeg liker utsikten vår!


Flisene på badet er ferdig lagt. Tadelakt på veggene gjenstår, så er badet ferdig. Jeg ble kjempefornøyd med gulvet, som er laget av restfliser fra fire husstander og stein jeg har plukket på stranda. Benjamin får til alt han ikke har gjort før. 


Et menneske med indre frihet og glede er et behagelig og inspirerende menneske å være i nærheten av. 

En av mine daglige affirmasjoner: Takk for den inderlige gleden som gløder i mitt indre.

 
Jeg elsker å uttrykke meg kreativet, og å se andre gjøre det samme. Barna har vært med på å designe badegulvet, de har laget dette mønsteret med krystaller vi har samlet fra ulike hjørner av verden. 


Et lite utdrag fra Det gyldne snitt.


"Forgiveness is a choice you can make to free yourself from the shackles of your past, from pain, hurt and resentment. Forgiveness is your road to inner freedom. It does not mean that you need to forget, deny or condone what has transpired. You choose to forgive because forgiveness is the only way to transcend painful experiences and to attain inner peace and freedom. Transcending Abuse & Betrayal." -Sasha Samy

Lord of Dance pose, badet i årets aller første solstråler, omgitt av 8 minusgrader uten jakke kun for bildet sin del, så klart. 


Nå skal jeg ut i kulden å trimme høver, le litt av alt det som er morsomt og bli stiv i maska av 40 effektive kuldegrader. 

 

 

Stay blessed! 
7 kommentarer

Jorun

18.01.2014 kl.23:08

Du er blitt mitt store forbilde! :-) Jeg er sikker på at "bare" ved å leve ut dine verdier, utgjør en stor forskjell, vi er mange som blir inspirert av deg. Takk! :-)

Ann kristin fra Bergeby

19.01.2014 kl.20:41

Så godt skrevet. Det e like spennende å følge med dere hjertefølgere. ha en flott uke@-}--

Linda Renate

23.01.2014 kl.21:54

Ja visst er du en inspirerende og vis ung dame. Du og din familie viser mulighetenes vei. Takk for dere deler. Å følge hjertet er det beste kompass.

Bea

02.02.2014 kl.19:19

Jeg har vært inne og lest i bloggen din flere ganger i uka, siden dere var i AN for en stund siden.. og leste igjennom hele bloggen enda en gang i dag. Jeg har lenge ønsket meg et liv som er enda nærmere naturen, og har sittet i timesvis på internett og sett på videoer, bilder og nettsider om naturlige byggematerialer. Jeg vil bare si takk for at dere tør, at dere lever slik dere gjør, og at dere skaper noe så vakkert.

Ingrid Marie

02.02.2014 kl.21:57

Bea: WOW. Kult. WAY cool! :D Tenk at noen der ute har lest h e l e bloggen 2 ganger! Det er skikkelig rart og kult å tenkte på. Vi også tilbrakte timesvis på internett med videoer, biler og nettsider om naturlige byggematerialer og permakultur. Det er lurt å forske i havet av muligheter sånn som du gjør. Du kommer til å leve drømmen du også! Det er jeg sikker på. STAY BLESSED <3

Bea

03.02.2014 kl.21:18

<3 Ja, dere er virkelig innspirerende, og synes det er kjempegøy å se på hvordan både dere og andre har kommet frem til så fine løsninger, som både omfatter hus og hage. Som veganer er det jo absolutt en drøm med drivhus rundt huset. Håper dere oppdaterer mye fremover når våren kommer her oppe, og kanskje det hadde vært mulig å komme innom en tur i løpet av våren/sommeren for å titte?

Ingrid Marie

08.02.2014 kl.17:20

Bea: Vi skal arrangere visninger av huset, i tillegg til kurs/workshops. Datoer legges ut på bloggen :) Og ja jeg har tenkt å oppdatere med planting og dyrking og sånt <3

Skriv en ny kommentar

hits