Jeg lokker til dugnad

Dugnad i naturhuset

Lørdag 28 og søndag 29 september


Dusjen, klar til å få lagt leiregulv.


Det som skal gjøres er legging av leiregulv i 1 etg, og pussing av halm- og cobvegger i 2 etg. Når det gjelder leiregulvet er det snakk om å lage litt våte cob blandinger og helle dem på gulvet og flate det ut. Opplæring blir gitt :-)


Jeg serverer garantert mine berømte hjemmelagde rundstykker


Og helt sikkert en hel del salatJeg lover å lage verdens beste eplekake


Og kanskje verdens beste gulrotkake. Men det jeg virkelig gir mitt løfte på, er at jeg tar bilde av maten! Og legger det ut på bloggen etterpå. Kanelboller og nøttehorn, de er alt for gode. Jeg elsker å lage mat, og det er litt kunst altså, å ta bilde av den. 


Mitt kosthold er vegetarisk, og lite melkeprodukter. Mest mulig rå mat, spesielt på sommerhalvåret. Mye frukt og grønnsaker, frø, nøtter, linser, erter, bønner. Jeg holder meg unna sukker, bortsett fra spesielle anledninger som bursdager (eller dugnad i domen).


Men som jeg liker å bake kaker! (og ta bilde av dem med litt blomster så klart). Dette er honningmuffins, perfekt å lage når jeg har laget rå mandelmelk da mandelmassen er til overs. 


Krydderkake. Ok, nå tror snart ingen på at jeg holder meg unna sukker!


Smoothie! Jeg elsker min Blendtec Wildside. Bruker den minst 3 ganger daglig. Den har 3 hestekrefter og kan male avocadostener til krem og en iPhone til pulver. Ikke at jeg pleier å gjøre det, men bare sånn for å få fram et poeng.


Gulrøtter og grønnkål fra hagen, in tha Blendtec Wildside!


Resultatet


Juice av skvallerkål, eple, stangselleri og agurk. Juiceren vår heter omega juicer og er fantastisk. 


Rå vegansk bananis. Frossen banan moses (du trenger en veldgi kraftig blender). Sjokoladesausen består av 1/3 rå kakao, 1/3 rå agavenektar og 1/3 rå kokosolje. Rå kakaonibs på toppen. 


Nam ♥

 

Velkommen på dugnad! 
 

7 kommentarer

Markus

23.09.2013 kl.10:09

Vad fantastiskt fint det blir! Otroligt duktiga är ni :) Det hade varit så kul att komma förbi på dugnad någon gång men jag har inte riktigt möjlighet att ta mig så långt tyvärr men jag följer er på håll.

Jag har gått en kurs i lergolv och skrivit om det på min blogg, kanske kan det vara intressant för er när ni nu ska lägga golv själva? Eller så kör ni på en egen variant så jag får lära mig mer om detta spännande material genom er blogg. Tack för att ni dokumenterar er resa :)

http://attlevadetlevandelivet.wordpress.com/2012/07/22/kurs-i-hur-man-lagger-lergolv/

Ingrid Marie

23.09.2013 kl.13:15

Markus: Tusen hjertelig takk! Skal lese nøye den bloggen :-)

Naviana

23.09.2013 kl.13:22

Så flott! :) Kunne forresten tenke meg oppskrift på honningmuffines med mandelpulp ;)

Vinterperle

24.09.2013 kl.10:29

Jeg har så lyst til å komme! Hjelpe til! Spise sånne gode ting. ÅÅååååh. <3 Masse lykke til :)

Ingrid Marie

24.09.2013 kl.20:49

Vinterperle: Kom :-) KOM!

Skogshuldra

26.09.2013 kl.15:09

Ååå...hadde det ikke vært for jobben, så skulle jeg gjerne ha kommet! Ikke bare for å jobbe, men for å spise også hehe..det såg jo kjempegodt ut. Kunne gjerne tenkt meg oppskriften på honningmuffins jeg også, og hornene:) Lykke til med helgen, gleder meg til å se resultatet:)

Dragur

09.10.2013 kl.20:26

Nomnom, håper du har tid til å legge ut noen oppskrifter underveis også, eller i det minste etterpå. Blir kjempeinspirert til både å lage hus & mat! *sulten*

Skriv en ny kommentar

hits