Midtsommer, Media og Masse fremgang!Beklager til alle jeg vet følger med, at jeg ikke har oppdatert bloggen oftere i sommer. Det har vært veldig hektisk og har bare ikke tatt meg tid til det. Men nå skal jeg få lagt ut litt bilder :) Vi har jo egentlig gjort masse og kommet langt siden sist jeg la ut innlegg. Vi har gjort ferdig hele 1 etg (bygget ferdig hele etg i cob). Det var nokså spesielt at vi ble ferdige nøyaktig 1 år etter vi la første cob - 16 juli.

Jeg er STOLT av at vi har bygget 75 tonn vegg i cob. Vi har blitt sterke som bjørner :D

Min egen dørdesign ble jeg veldig fornøyd med. Det var stort å få opp den døra! Måtte hyle og hoppe litt sammen med alvejentene. For hvert sånt framskritt føles det mer som et hjem. Selv om jeg gleder meg ufattelig mye til å bo her, klarer jeg egentlig ikke tenke noe spesielt på det. Jeg er veldig tilstede i prosessen, i nuet. Det er jo kun der jeg kan være. Vi har hatt en del media interesse i det siste, sånn var det i fjor sommer også. Var nylig på forsiden i Avisa Nordland for tredje gang. Her er nettutgaven: http://www.an.no/nyheter/article6770713.ece

Vi var også i Aftenpostens nettavis: http://www.aftenposten.no/bolig/Familie-flytter-inn-i-gigantisk-glasskuppel-7264379.html#.UfVssBY1evs

TV2 og NRK har vært her i vår, og jeg har ikke lengre oversikt over hvor mange nettaviser som har skrevet om naturhuset. Jeg er glad for at det kommer ut blandt folket en sak som viser at det er mulig å leve ut drømmer selv om de er uvanlige, og at det er mulig å bygge et så genialt hus som konseptet naturhuset er. Vi bygger ut hus som vil ta vare på oss, istedet for at vi må ta vare på huset. Det vil gi oss gratis økomat og varme, og vi slipper utvendig vedlikehold. I tillegg reduserer livsstilen naturhuset gir vårt økologiske fotavtrykk enda mer.


Yoga. ALL ære til yoga, som alltid, alltid tar bort stress og gir balanse og glede. Det gir noe både jeg og Benjamin trenger i hverdagen når vi bygger hus etter jobb, med tre små barn. 

Jeg vil dele et par av mine store inspirasjonskilder, den ene er Tao Porchon-Lynch, hun er verdens eldste yogalærer, 93 år gammel og den skjønneste gledessprederen jeg har sett! Gi deg selv 3,5 minutter med inspirasjon HER. Så er det den sansynligvis vakreste yogafilmen jeg vet om, HER.  Enjoy!


Benjamin og minstemann Aron på Flosand, en nydelig strand like ved naturhuset.


Benjamin, meg, og Arongull.


Meg om min nye venn Diana. Hun har også drevet med yoga i over 10 år og hun har vært på besøk hele helgen, vi har cobbet og gjort yoga og hatt fine samtaler. 


En annen ting som holder meg mentalt oppegående i den krevende innspurten er fokuset på min barfottrimmer utdanning på Barehoof Strategy School. Her er jeg sammen med en Jara som går i klassen min, hun er fra Gran Canaria, og da jeg var der på ferie i april/mai besøkte jeg henne og fikk studere spanske hover med henne ;-) 


Jeg og Åse fra klassen trimmer Babe


Vi blir en sammensveiset gjeng!

Jeg vil anbefale den til alle som har barfothest! Dan Guerrera er svært dyktig og har en fantastisk humor og mangel på selvhøytidelighet som gjør det morsomt å lære faget. Høver er en stort fag og det er utrolig viktig å vite hva man gjør og enhver hesteeier bør vite noe om hestens føtter. Dan driver helgekurs også, og det foregår hjemme hos ham på den vakre, eldre gården Korumdalen. Han reiser også rundt i landet og verden om studentene ønsker å ha kursene på sine hjemsted. Her er skolens hjemmeside:  http://www.barehoof.com/Barehoof_Home.html


Hestene våre på beite på tomta ♥ Litt av en herlig utsikt fra domen :-)

Her begynner Benjamin med første rad cob i 2 etg.
Vi har kommet godt i gang med cobbingen oppe nå, er omtrent halvferdige med veggene. Det er kun tynne innervegger, ytterveggene er jo i halm, og det er ikke mange vegger det er snakk om. 3 små soverom til barna, et lite bad og en gang. Det går raskt å cobbe disse veggene og de tørker bra nå som vi har sol. Men det er varmt å jobbe der oppe midt på dagen, vi venter gjerne til litt utpå ettermiddagen. På kveldstid er det helt herlig temperatur der oppe. 


Tomater på vei i domen
Yoga break

Vår datter Julia på snart 9, sammen med kusine Ariel og deres felles ponny Småen

Aron og en squash!

Cherish your visions and your dreams as they are the children of your soul, the blueprints of your ultimate achievements.

- Napoleon Hill

 

 

7 kommentarer

krillan

29.07.2013 kl.12:36

så fint det börjar bli <3

Trønder

29.07.2013 kl.13:12

Så utrolig flott dere får det! Synes det er så morsomt å interessant å følge med dere. Dere inspirerer til å tenke nytt! Kanskje tør jeg å realisere noen drømmer selv også etterhvert.... Jeg lurer på om det ikke blir veldig varmt og fuktig inne hos dere på sommeren? Glasstaket må jo virke som et drivhus? Uansett, jeg vil fortsette å følge med her og så håper jeg at jeg får sett dere på tv'n etterhvert :) Ha en fortsatt fin sommer:)

Ingrid Marie

29.07.2013 kl.19:14

Trønder: Takk! Nei fuktig blir det ikke, vi har tørr sandbunn på grunnplanet og 2 stk 45 meter lange ventilasjonsrør gravd ned 3 meter under bakkenivå. Disse rørene henter inn frisk uteluft nede ved sjøen, som på sommeren kjøles ned av den konstante jordtemperaturen iløpet av de ca 90 meterene opp fra sjøen til domen. I taket av domen har vi 5 luker som åpnes og lukkes automatisk av temperatur, fukt og regn/vind. På denne måten sirkuleres varm luft ut i toppen og frisk kjølig sjøluft kommer konstant inn fra bakkenivå i domen. Og ja, glasstaket/den geodesiske domen ER et drivhus, det er det som er poenget :) Lykke til med alt <3 <3 <3

Naviana

02.08.2013 kl.10:03

Det blir så fiiint, vakre vakre bilder! Tenk at dere cobbet ferdig akkurat ett år etter ^^

egedenne

02.08.2013 kl.12:22

Utrolig inspirerende og spennende, alt sammen! :)

Takk for at du deler! :)

Kunne du ha fortalt litt om de tankene og systemet dere skal bruke? Satser dere på å bli selvberget med strøm også?

Torun

12.08.2013 kl.11:57

wow. Dette er den første gangen har vært inne på denne bloggen, men jeg er blitt så utrooolig inspirert!

Jeg er danser selv(og hestejente, hehe), og synes det er fantastisk den måten dere bruker yoga på. Huset deres blir virkelig vakkert, det er for meg et slikt hos som kun finnes i eventyrland og jeg synes derfor det er flott at dere får det til!

Tuuusen hjertelig takk for inspirasjonen, kommer nok til å tenke mye fremover på dere.

:-)

Ingrid Marie

12.08.2013 kl.12:02

Torun: WOW! For en fin kommentar :-) Ble inspirert selv, av deg! Takk

Skriv en ny kommentar

hits