Dugnad på søndag


Vi har jobba intens i juni. Det er hardt fysisik arbied å cobbe i timesvis hver dag. Noen ganger danser og ler jeg, andre ganger har jeg lyst slenge cobben fra meg å gå hjem å legge med flat på sofan. Stort sett er jeg heldigvis ved svært godt mot ;-) Det hjelper å ta mange pauser, mat og kaffe, yoga, en tur på stranda, gitar (jeg tok gitaren med i domen, noe jeg har hatt lyst til lenge, og det var like herlig å spille og synge der som jeg hadde sett for meg). Forresten så legger jeg omtrent daglig ut bilder på facebook fra byggingen, på et offentlig album som heter "Naturhuset bygges". Det kan du finne på min profil på FB. Følg meg der, og du får bildene opp på news feeden. 

 


Benjamin på garasjetaket


Søster, pappa, mann - spiser rå vegansk is :-) 


Arongull. Denne 3åringen elsker å være i naturhuset. Han leker selvstendig dagen lang og virkelig koser seg der. Det er førstevalget hans når det gjelder aktiviteter :) Må si det passer utmerket, han er jo for liten til å "springe løs" hele dagen som de to eldste. Han leker med biler, fyller plasttrillebåren med cob, sand eller stein mens han synger og synger og snakker og snakker. Gud han er søt, jeg får vondt i hjertet så søt er han <3 


Sandra og Benjamin. En gammel kaffebønnesekk er klippet opp og spikret fast i vinduskarmen. Mange spiker festes i karmen så cobben har noe å feste seg i, og striesekken brettes rundt den nylagte cobben før stoffet festes med nye cobklumper oppå karmen. Dette er en genial måte å få cob til å holde på der den må "henge". 


Sandra danser også mens hun cobber, hun er akkurat som sin søster ;-) Hun har ferie, og hjelper oss masse. Fin måte for en gravid å komme i form på til fødselen ;-) en vinn-vinn situasjon! Vel, hun og Ole Martin og datter Lilje på 2 skal faktisk flytte inn i vårt nåværende hus så snart vi kommer oss ut derfra og inn i naturhuset. Så min kjære søster og svigerbror har fått enda mer lyst til at vi skal bli ferdige å bygge så de får kommet seg inn i nytt hjem før ny baby ankommer!

Ole Martin og Lilje. Enda en unge som oppholder seg mange timer av sitt liv i leirehavet :-)


Tok dette bildet ved midnatt for et par dager siden. Artig å se domen ovenfra som en del av landskapet.


Utstikkeren er ferdig! For en lettelse. Bygget i sibirsk lerk. Syns det ble kjempefint.


Min 8 år gamle datte Julia elsker yoga, akkurat som sin mor 


Aron klarter opp på meg og under meg så snart hans ser jeg gjør yoga, og han sovner gjerne. Du er så myk og varm, mamma. Pappa er hard, sier han :-)


Husbanken på befaring (de to til høyre). Det var en spesiell opplevelse å se de samme to saksbehandlere som for to år siden trodde på oss og drømmen vår på et møterom i Husbankens lokaler i Bodø, nå stå og være fascinerte av det de faktisk har vært med på å gjøre virkelig. Takk til deg O Store Univers, for alle du så perfekt involverer for å gjøre dette virkelig! Takk til alle mennesker som deltar. Takk til snille og dyktige Kjell Harry (nr 2 fra venstre i bildet) som er snekkerkyndig ansvarlig for naturhuset. Uten han hadde vi ikke kunnet gjort dette, han har hjulpet oss på så mange nivåer helt fra søknadsprosessen. TAKK!


Aron og kusine Lilje er veldig flinke, de vasker bilen med leire.


Ja det blir et hus! ♥


Stilas, cob og yoga.


Jeg og min kjære venninne Christine spiser lunch i halmetasjen sammen med flere deilige folk


Noen ganger, må man bare ligge seg ned.

Håper vi sees på dugnad!

 

 

 


7 kommentarer

Camilla

28.06.2013 kl.11:27

Ja, vi kommer på dugnad! Gleder oss <3

29.06.2013 kl.20:32

Vi kommer med hjelpsomme hender og håper vi kan bidra!

Anders

01.07.2013 kl.10:41

Akk, Oslo er litt for langt unna. Hvis ikke, så hadde jeg dukket opp. Har fulgt denne bloggen lenge, og gleder meg over utviklingen!

En ting som jeg så og stusset litt over. cobber dere inn vinduskarmene (bilde nr 6 med kaffebønnesekk)? Hva hvis vinduet en gang i fremtiden punkterer og må byttes? Går jo fint å sette inn en mindre karm, men likevel. Merk at spørsmålet kommer fra en som er fullstendig ufaglært på dette! :)

Jeg er forresten ganske planteinteressert, og ville gledet meg stort over en oppdatering på hva som gror hos dere. Men forstår selvfølgelig at fokus nå er på å få gjort mest mulig på huset.

Lykke til på dugnaden!!

Anders

Anders

01.07.2013 kl.10:44

Og den dugnaden var viss i går, ja. Hehe. Men uansett. Håper det ble bra!

Anders

Spesiellinor

01.07.2013 kl.21:29

Spennende! Blir artig å se når det er ferdig :)

Aya

17.07.2013 kl.11:57

Så bra det blir!

Å ha en snekkerkyndig som dere, var det helt nødvendig for å få søknadene godkjent eller?

Vi leter fortsatt etter tomt for vårt prosjekt. :)

Lykke til videre!

Ingrid Marie

20.07.2013 kl.11:08

Aya: Takk! Alle byggeprosjekter må ha en ansvarlig byggmester. En snekker som står ansvarlig for bygget, navnet hans må være med i byggesøknaden og han må godkjenne at huset er ferdig. Lykke lykke til!

Skriv en ny kommentar

hits