Kort halmhusoppdatering!

Vi har bestemt oss for å bygge 2 etg. i halm. Gulvet er bygget og klart, og vi venter på en bil med 200 halmballer fra Trondheim. Så vi vil få en kjeller etg i leca, første etasje i cob og andre etasje i halm. Første og andre etasje som er synlig inni domen skal pusses med samme leireblanding, derfor vil man ikke kunne se at byggematerialene er ulike når huset er ferdig.


Her skal halmballer stables til 50 m2 hus. Det blir soverom til barna og et bad.


Det blir 50 m2 veranda rundt andre etasjen. Dette planet blir klimasone 2, mens bakkeplan i domen blir klimasone 1. På takverandan på 50 m2 kommer klimasone 3, med kongelig utsikt og forhåpentligvis vinterdyrking av salat, agurk og tomater :)

Siden så mange har skrevet og spurt etter plantegninger, legger jeg inn de andre etasjene på nytt selv om jeg har delt dem før. Her er 1 etg, cobhuset:

 

Kjelleren og garasje i leca:

Vinflaskekunst på soverommet


Halvferdig flaskevegg i stua


Vegetarmat for husbyggere!


Benjamin har montert peis og pipe ferdig, men rør til vannkappe gjenstår.


Jeg fikk ta jomfruoppfyringen!


Vi hestejentene spriter opp møkkingen med en harlem shake om dagen.Så snart halmen er kommet og vi er i gang med byggingen skal jeg legge ut nytt innlegg. Vår nabo Alberto som har bygget halmhus før skal hjelpe oss i prosessen. 
Love n light! 

5 kommentarer

Anonym

21.03.2013 kl.14:51

Så bra det kommer til å bli! Og utrolig koselig med vinflaskekunst. Ikke at jeg har noe i mot det men hvorfor velger dere å bygge øverste etasje i halm? Et flott materiale altså, lurer bare :)

Naviana

22.03.2013 kl.09:58

Gøy å se plantegninger, og morsomt at dere prøver ut så mange naturlige teknikker i ett hus, det har jeg også troen på :D

Ingrid Marie

23.03.2013 kl.22:01

Vi velger halm fordi det er ekstra spennende å få prøvd ut flere naturlige byggeteknikker, og at det lar oss få fortsette byggingen mens det enda er vinter og frost (cob byggingen står på pause så lenge alt er frosset ute).

Tove

30.03.2013 kl.14:16

Superinspirerende blogg!

Vi er selv midt oppi en byggeprosess med vårt økohus, og skal også innstallere en vedfyrt vannmantlet kjøkkenkomfyr. Vi har vurdert to modeller, den som dere (etter bildet å dømme) har valgt, og en fra Lohberger. Hadde vært artig å høre deres vurderinger som førte til at dere valgte Termosuprema? Vurderte dere andre leverandører eller modeller? Vår blogg heter "Prosjekt Austlia" og har adresse http://okologisklofoten.blogspot.no/

Lykke til videre, og tusen takk for at dere deler erfaringer og bilder med oss andre :-).

Ps: Hils Helene, Alberto og Paula fra oss :-)

Ingrid Marie

31.03.2013 kl.10:47

Tove: Hei! Takk for bloggadressen deres, har vært å lest, så artig å få innblikk i andres økohusprosjekter! Og bare det å se at de finnes :) Vi brukte også glasopor! Artig å se andre skrive om samme materiale :) Vi likte rett og slett Termosuprema best utseendemessig. Mulig vi fikk best tilbud på den også. Takk for at dere også deler erfaringer og bilder! Skal følge med på bloggen!
Så dere kjenner Helene og Alberto? Skal hilse :)))

Skriv en ny kommentar

hits