Når inspirasjonen må hentes fram

Vi har hatt juleferie. Det har vært stille i naturhuset i noen uker. En rar og ikke så veldig god følelse å ikke jobbe der hver uke. Og nå som leire, sand og vann er frosset og vi ikke kan cobbe er det mest Benjamin som fysisk kan jobbe videre med huset. Han har hatt permisjon fra jobb noen mnd for å bygge, men nå jobber han igjen. Det betyr mindre tid til husbygging, og mange av oppgavene som venter har ingen av oss gjort før. Derfor må vi rådføre oss med de ulike fagpersonene som er ansvarlige for ulike deler av huset, og det tar litt tid og akkurat nå har vi kjent på en viss motløshet. Det er så deilig å bare kunne si det som det er! Vi har meditert sammen og gravd fram motivasjon og ny inspirasjon. Juleferien er over, vi er igang igjen, og tar tak i de oppgavene som kan gjøres her og nå: som å rydde i materialer, ting og søppel. 


Her sliter jeg meg ut på å bære reserveglass! Nå er alle reservedelene til domen trygt lagret i en av bodene i kjelleren. 


I disse pallekarmene har jeg kompost. Siden juli har jeg dratt matavfall med meg hjemmefra til tomta. Mitt økologiske matavfall skal da heller bli til jord som mine nye grønnsaker kan dyrkes i, enn å bli hentet av en søppelbil :)


Noe jeg liker veldig godt, er at overskuddsmaterialer fra huset er super kompost. Sagflis, halm og rester av cobveggene styrter jeg nedi her. Husrester blir til mat! Kult, eller hva?

 


Dette bildet tok jeg i dag, 10/1. 

Neste steg nå er: Få montert ovnen, med alle rør og avanserte geier det innebærer. Bygge ferdig kretsløpet med alle 100vis av rør det innebærer. Legge en type papp på undersiden av bjelkelaget i 1 etg tak, legge panel over der, og så rake utover isolasjonen fra oversiden. Vi har bestemt oss for å bruke celluloseisolasjon, resirkulert avispapir. Deretter skal gulvet til 2 etg bygges, og isolasjonen stenges dermed inne i taket/gulvet. Vi har lyst til å bygge 2 etg i halm, men etter å ha ringt en lang liste kornbønder som Rolf Jacobsen fra Gaia arkitekter gav oss viser det seg at ingen har halm. Da blir det nok cob og cub øverst også. Andre etg er kun 50 m2 og vil ta mye kortere tid å bygge. Om noen vet av 65 stk tørre, pressede halmballer som er til salgs så si fra :)

Vi er også begynt å tenke på hvordan trappa skal bygges. Vi har en sånn høvelig plan, men ingenting er hugget i stein enda. Den skal gå fra kjelleren og helt opp til 2 etg. 


Dette er styreskapet til sol og vedvarme. Helt midlertidig, til vi får fri energi! :D


Hestene i januar 2013 ♥ 

Dette er den lengste bloggepausen jeg ha hatt siden vi begynte byggingen, tror jeg! Forhåpentligvid blir det ikke like lenge til neste gang. 

 

Love n' Light!

 

 

 

 

13 kommentarer

Silje S.

10.01.2013 kl.15:56

Å innimellom kjenne seg motlaus er vel ein naturleg del av prosessen når ein går i gong med så store prosjekt, der nye ting både skal lærast og gjerast, men det vil likevel alltid gå framover (om enn sakte). Ønskjer dykk eit riktig godt nyttår og lykke til vidare med realiseringa av draumen <3

Carina grimstad

10.01.2013 kl.16:00

Hei, søk på tilsalgs siden ang hest i bodø på facebook ang halm. :)) ble mye ang her:)

Mener jeg så noen her i desember som hadde

Bestilt en plass

krillan

10.01.2013 kl.19:42

så koseli det bli :D

Markus

11.01.2013 kl.10:35

Hej

Jag följer er blogg med spänning och glädje. Tack för all inspiration och all glädje ni skänker. Ert projekt är väldigt intressant och härligt på alla de sätt. Ibland måste man ta en paus och hitta ny energi, allt går i cirklar. Hälsningar från Sverige

Ingrid Marie

11.01.2013 kl.13:44

Markus: Jeg syns det er kjempegøy å tenke på at det er flere Svensker som følger bloggen! Takk for tilbakemelding, du har helt rett.. :) Takk Silje, Carina og Krillan!

anonym

11.01.2013 kl.15:18

Spennende og inspirerende innlegg, som alltid <3 Det bildet hvor det var mørkt ute, men den "lysende" domen inne var spesielt stemmningsfullt...

Lykke til videre, håper det snart blir varmt nok til å cobbe, og håper ovnen og kretsløpet snart er på plass :)

11.01.2013 kl.17:06

Det skal også siges, at der er en del dansker som følger bloggen. Dit naturhus er en stor inspiration for mange, også udenfor Norge. :-) Godt nytår!

Raymond Jakobsen

15.01.2013 kl.07:45

Hei! Følger spent med på bloggen deres! Og går med tanker om å bygge pluss eller hvertfall energinøytralt hus selv, så da er dere en flott inspirasjon :) Hvis dere føler dere litt motløse så kan dere jo også tenke på at dere betyr masse for oss andre med tanker om å bygge smartere ;-) Det skulle vært et landsbysystem i Norge for selvbyggere, slik at man kunne få hjelp samtidig som man kunne hjelpe andre :-) byggene ville bli reist raskere, og man ville samtidig blitt kjent med andre mennesker :-)

Det er kanskje en tanke for et nytt nett/fysisk samfunn ;-)

Lykke til videre! og godt nyttår! :-)

Ingrid Marie

15.01.2013 kl.11:22

Raymond Jakobsen: Tusen takk! Det har du helt rett i! Vi får skape nettverket selv :) Jeg skal jammen hive meg rundt å skape planer rundt dette. Godt nyttår!

Liv Lolland

17.01.2013 kl.21:18

Dere er dyktige og realistiske. Det er helt normalt,og naturlig og møte motløsheten i situasjoner som er så krevende som den dere står i. Det er tøfft,men dere kommer gjennom det. Varme tanker fra Liv i Valnesfjord

Monica

31.01.2013 kl.10:32

Dette ser veldig spennende ut! Skulle ønske jeg hadde fått med meg samboeren min noe slikt. Håper på et nytt innlegg snart for å se hvordan det går :)

Björn

07.02.2013 kl.23:11

Hej,

ännu en Svensk som följer er spännande blog! Vi håller på att planera ett naturhus utanför Stockholm tillsammans med Anders Solvarm. Härligt att se era framsteg!

//Björn

Ingrid Marie

08.02.2013 kl.20:54

Björn: Så utrolig artig å høre! Du må hilse Anders så mye, uten han hadde vi ikke bygget vårt naturhus så vi har mye å takke ham for. Han har gått en veldig viktig vei for mange andre å følge. Lykke til! Ingrid :)

Skriv en ny kommentar

hits