Første advent i domen

I dette innlegget deler jeg en del bilder som ikke er helt nye, og noen som ikke direkte har med byggingen å gjøre men fra livet vårt rundt.

Min usedvanlige og artige pappa Ingar legger igjen spor som dette når han har vært å hjulpet oss :)

Benjamin hadde bursdag nylig (han ble 28) og vi feiret den i domen der han ønsket seg cobbehjelp i gave. Vi fikk gjort masse den dagen!


Nydelig fullmåneutsikt fra stua :)


Sementblanderen (vil gjerne heller si cobblanderen) lager perfekte ferdige brød når blandingen er akkurat passe fuktig/tørr

 


Benjamin og jeg har en "naturhusbygging" mappe vi deler på iPhone. Han sender meg stadig bilder på denne mappa. Her om dagen fikk jeg dette, fersk salat, kål og persille som enda vokser i mulch bedet!


Disse bildene en noen uker gamle, så veggene er lavere her. Men jeg må bare dele dem likevel, for det er litt artig å se huset ovenfra. Tatt fra andre etg.


Gammelt bilde igjen, men artig av min søster, meg, mamma og tantebarn Lilje :)


En nydelig pusunge vi nettopp har gitt bort til naboen. Josefine blir sterilisert i morgen..trist, men vi kan ikke få nytt kull kattunger hver 3. mnd.


Mårnesskyen. Her har jeg tilbrakt mange mange timer av mitt liv. Dette er Benjamins søster Christel (som en min nære venninne) og vår felles barneponny Småen. Han liker å bli med på sparketur :)


Disse stråene vokser på alle strender her. De er flotte å bygge hyller og trappetrinn av i cob.


Aron...sovner mens han ligger å leker med en bil ;)


Julia Madeleine, Gabriel Amadeus og Aron Leander ♥

De er fulle av gullkorn. Julia: Vi bør slutte å bruke bil. Om vi bruker hest og vogn i stedet slipper vi å bruke eksos.Og mamma? Jeg vil ikke se en eneste gang til at du bruker sminke! Du er mye finere helt vanlig.

Gabriel: Hva er vi egentlig laget av? Aron: Vi er laget av melk fra puppen.


Pappa hjelper til


Advent hjemme i vårt nåværende hjem


I høst, utenfor huset vi bor i nå


Koselig kveldscobbing


Fra Benjamins bursdag der gjestene må jobbe :)

Og her kan du se vår minstemann Aron i sving: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nCtmpI675jU


Dette bildet viser hvor langt vi er kommet på veggen i kjøkkenet. Desverre har det blitt sprengfrost og alt materialet er nå frosset så vi har en tvunget cobbepause. Men det er massevis av annet å ta fatt i. Som å sett inn vinduer, garasjeport og dør i kjelleren, noe Benjamin har holdt på med de siste dagene. Neste steg blir å bygge gulvet til andre etg.


Dette er innsiden av domen i dag. Frost, utvilsomt :) Du kan skimte det majestetiske Sandhornet på 1000 meter bak. Når vi er ferdig å bygge hus skal jeg ta meg en tur på toppen, og se om jeg får øye på domen med kikkert!

Vi har lyst å henge en fin stor adventsstjerne i domen. Bilder følger ;) Heng med!

 

 

9 kommentarer

Petra

04.12.2012 kl.08:53

Jeg kan fortelle at du ser domen fra toppen... Det betyr ikke at du ikke skal opp å sjekke. For sikkerhet skyld! God advetstid - nå er steinen fra deg lagt frem-

anonym

04.12.2012 kl.09:39

Nydelige bilder! Så morsomt at det fortsatt vokser ting i bedet :) dere har kommet kjempelangt nå, det ser man når man sammenligner med gamle bilder... Isrosene var nå vakre, selvom frosten hindret dere i å cobbe.

Men jeg har et spørsmål; er du buddhist (sikter til buddha-figuren og røkelsen på et av bildene)?

Ingrid Marie

04.12.2012 kl.10:50

Petra: Så kult! Tenk at dere så domen fra toppen! Og det varmer hjertet mitt at du tar fram adventssteinen hvert år :) Anonym: Takk! Jeg er ikke buddhist, mitt hjerte er ikke tilknyttet noen spesifikk religion, men jeg liker Buddha :) Jeg liker Jesus og Jomfru Maria også!

Frode Løtvedt

05.12.2012 kl.10:49

Fantastisk prosjekt dere har men lurer på hva dere gjør med det ekkoet som genereres i midten av bygningen. Det er ganske kraftig og har nok en innvirkning på strømmen av energi i huset? Har lest litt om "chamber of reflection" som utnytter samme formen for å forsterke spirituell energi så det er noe der å ta hensyn til.

Ingrid Marie

05.12.2012 kl.14:44

Frode: Ekkoet var der i begynnelsen når domen var tom, men forsvinner mer og mer etterhvert som huset reises. Nå merker vi ikke noe til det lenger. Midten av domen er også midten av huset, med en etg over og en etg under. Jeg har skrevet om dette med hvordan domen forsterker alt, så å komme inn der med dårlig humør er ingen behagelig opplevelse ;) Har også skrevet om hvordan Benjamin og jeg alltid går inn i enhver følelse av ubehag og forløser den, så Guddommelig Inspirasjon kan erstatte programmet som skapte følelsen. The geodesic dome hjelper oss med denne prosessen, og den forsterker prosessen med å manifestere det vi vil og rett og slett intensiteten av glede.

Lene Marie Poppe Thorsen

12.12.2012 kl.01:35

Vil bare si at jeg er kjempe imponert over bilder og tanker bak et slikt hjem.

Ble faktisk helt rørt til tider og kan godt se for meg at dette kunne være noe jeg ville gjort også.

Har du noen råd om hvor jeg eventuellt kan lære mer om cobbing og hvordan hus som dette bør planlegges.

Må alle hus i Norge bygges inni en dome grunnet vær for eksempel, eller er det bare et valg dere har tatt?

Takk for at jeg fikk ta en titt, kommer nok tilbake for å se mer =)

Ingrid Marie

14.12.2012 kl.11:56

Lene Marie: Tusen hjertelig takk <3 Jeg vil råde deg til å lese bøker om byggeteknikken, spesielt boken "The hand sculpted house". Se filmer på youtube og sist men ikke minst: Delta på en workshop. Det er det viktigste. Prøv dette selv. Du er velkommen hit for å prøve om det skulle passe for deg. Kom å bli en helg, vi får hjelp go du får lært. Mange har gjort det før deg :) Og når det gjelder om alle cob hus i Norge må være naturhus, det vet jeg ikke. Vi bygger det første bolighuset i cob i landet på mange hundre år (så vidt oss bekjent). Men ekspertene på feltet mener at å ha drivhus rundt kan være svaret på hvordan få cob hus til å tørke i Norge. Varm klem

Benedicte Sund-Mathisen

03.01.2013 kl.11:23

Takk for en helt fascinerende opplevelse! Jeg klarte ikke å slutte å lese, veldig inspirerende. Cobbing skal studeres nærmere!

Dere viser en helt fantastisk ståpåvilje, jeg er imponert!

Lykke til, jeg gleder meg til fortsettelsen...

Ingrid Marie

03.01.2013 kl.23:12

Benedicte Sund: Tusen tusen takk! :) Så utrolig inspirerende for meg å høre!

Skriv en ny kommentar

hits