In the cold November...cob

Nå er det litt for lenge siden bloggen ble oppdatert, får ta det igjen i dag da vi hatt noen
ekstra hjelpende hender i cobbingen, og jeg har tatt mange bilder.


Vi har kjøpt noen vifteovner som hjelper til med cobtørken (og hindrer frost i domen) mens vi venter på peisen vi har bestilt. Det er en vedovn med vannkappe, det vil si at vedfyringen varmer opp varmtvannet i huset, også vannet til vannbåren gulvvarme. Systemet vi har kjøpt har også solfangere, det er rør som på sommertid gir varmtvann og gulvvarme ved hjelp av solen. Det vil si at vi ikke behøver å bruke strøm til oppvarming av huset, det er det ved og sola som gjør.


Sånn ser ovnen ut, den kan også brukes til koking og steking. Så snart denne har ankommet skal  vi ta den i bruk så vi får skikkelig temperatur i domen og bedre tørk for veggene. Det er nemlig såpass kaldt og rått ute nå, og sola er så lav at vi ikke får varmet opp domen nok til at veggene tørker.


Dette bildet tok jeg gjennom vinduet i dag, zoomet inn på våre tre barn som leker på stranden. Veldig kjekt med så god sikt så vi kan følge godt med dem.


Her er alvegjengen samlet en lørdags formiddag i sitt framtidige hjem :) Julia (8), Gabriel (snart 6) og Aron (snart 3).


Sånn gjør vi det med vinflaskene. Skjærer et risp i flasken med en glasskjærer, varmer opp rispet over en flamme og dypper flaska i kaldt vann. Knekk, sier det og toppen ramler av. Så taper vi sammer to og to og cobber dem inn i veggen. Dette bildet tok jeg i formiddag...


...Og dette tok jeg i ettermidag etter at vi var kommet litt lengre :) Det blir som et kunstverk med det fargede glasset. Takk Janne for at du skaffet oss så mange vinflasker!


Tomta er som en magnet på barn! Her er det artig å leke.


Sorry rotet ;)


Min søte søster Sandra leser om oss i avisen


Dette er det første medieinnslaget vi har vært veldig fornøyd med. Det er fordi alt som står der er sant, og viktige detaljer som at vi har ventilasjon er kommet med (det er den detaljen enkelte folk elsker å rope ut om innleggets kommentarfelt, tenk de kommer til å koke på sommeren og forgå av muggsopp!) Bildene var veldig fine også :) Takk til flink journalist Nina for det!


En av ventilasjonslukene i taket. Disse går på strøm og styres fra bakkenivå, helt til systemet er ferdig installert og de åpnes automatisk når temperaturen overstiger et bestemt nivå på bakken.

Svigermor Kate, og snille Karoline som hjelper oss ♥


En annen ting som har skjedd nylig er at tomta er begynt å ta nydelig form, Øyvind er en kunstner :)


Den fine fine haugen der skal få en kjemekoselig hage på toppen. Vi skal bygge en søt bro dit fra verandaen, og utsikten mot midnattsolen blir fenomenal derfra!


Rett før solen går ned farges fjellene rosa, og denne nydelige utsikten får vi fra stua og kjøkkenet.


Domen i kveld ♥

 

 

 

 

14 kommentarer

anonym

04.11.2012 kl.13:15

Wow, så langt dere har kommet. En sånn ovn burde alle ha... Det var jo genial! Dessuten var det fine bilder som alltid.

Vinflaskene var også nydelige, særlig når lyset strømmet gjennom dem. Det er jo også flott at det har kommet en reportasje i avisa, som forhåpentlig kan inspirere andre til å leve på samme vis som dere gjør.

Stå på!

Ann-Kristin

04.11.2012 kl.19:59

Flotte bilder - artig å følge med.

Naviana

04.11.2012 kl.20:19

Så flott at de endelig har skrevet en artikkel med ordentlige opplysninger :) Bro ut til hagen hørtes bra ut ^^

Anna Lindholm

05.11.2012 kl.17:59

Så spännande! Hittade hit via Vilda Barn och ska bli spännande att se er resa med husbygget! Lycka till!

Marina

05.11.2012 kl.19:59

Åååh jag blir helt tårögd när jag ser bilderna!!

Ingrid Marie

06.11.2012 kl.10:06

Alle sammen, tusen hjertelig takk for de fine tilbakemeldingene, jeg blir så glad! Sender kjærlighet i retur :)

Sissel

06.11.2012 kl.11:40

Har du link til en slik vedovn? Spennende å følge med som alltid. Kommer en dag og ser. Bor i Bodø :)

Ingrid Marie

06.11.2012 kl.17:47

Sissel: http://www.bye.no/main.aspx?guest=yes :)

Liv

07.11.2012 kl.18:25

Jeg er så fasinert av deg,familien din,og livsprosjektet deres! Beundrer dere som har så store tanker ikke bare for dere selv,men verdenstanker som går lengre.....Unge,kreative mennesker som dere med så mye energi og kjærlighet - takk for at du vil dele det med andre. :-)

Jeg finner stor glede,og til og med inspirasjon i mitt eget liv når jeg leser den fine bloggen din,og ser på de fantastiske bildene.

Ønsker deg og familien alt godt videre.

Vennlig hilsen voksen kvinne som har hatt barn på Steinerskole og lever et naturliv med islandshester,oppdrett av kaninrasen belgisk kjempe,og moskusender samt mann og hund i Valnesfjord.

Ps.Er dere interesert i denne kjemperasen av kanin til f.eks.kjøttproduksjon og pels så ta kontakt.

pyrodam

09.11.2012 kl.05:00

Utrolig fint og spennende prosjekt! Jeg synes det høres ut som et utrolig bra og ganske så miljøvennelig opplegg, og etter å lese litt så ser jeg for meg at hjemmet deres blir utrolig nydelig. Gleder meg til å følge med videre. Ønsker dere all lykke til videre med dette! :) Håper dere inspirerer mange mennesker med dere, hurra!

Karin Sandvik

10.11.2012 kl.18:05

Spennende å følge med på prosjektet deres! Jeg syns det er herlig at noen tør virkelig satse på det de tror på, og leve sine prinsipper fullt ut! Dere er et godt eksempel på hva man kan klare å få til med et glødende engasjement og stå-på-vilje!

Lykke til videre!

Hilsen

Karin Sandvik

Per Arne Moen

13.11.2012 kl.00:34

Fantastisk bra bilder inne og ute. Mangler bare Domen opplyst i nordlys. Gleder oss til å se den til sommeren.

camilla olsen

13.11.2012 kl.10:22

Utrolog flott hus dere får. Har følgt med på denne byggestilen i noen år nå. Veldig spennende. Artig at det kommer opp et her i Nordland. Har lest at i noen land tar det flere år å få tilatelse til å få satt opp et slik hus da noen plasser ønsker man ikke miljøvenlige arternativer, å prøver å hindre alt som er av det "gode". Å enda artigere er det å lese a dere er vegetarianere. Veldig skjeldent at man ser familier som er det(i media/avisa nordland), å da blir jeg så gla:) Er selv vegetarianer, jeg å mannen å våre 2 barn. Lykke til med drømmehuset. Blir sikkert veldig fint. Et hobbit hjem:)

Harald

16.01.2013 kl.17:10

Hei! Fant deres blogg i dag. For et fantastisk prosjekt! Vil bare tipse dere om rocket mass heaters. En veldig billig og hyper effektiv ved ovn man kan bygge selv: http://www.richsoil.com/rocket-stove-mass-heater.jsp

Skriv en ny kommentar

hits