Utstikkerbygging og hesting


Stesvigerfar Kjell in action. Han er nær nabo, familie, byggmester og ansvarlig søker for naturhusprosjektet. Han måtte nok komme å hjelpe Benjamin med å bygge den delen av huset som skal stikke ut av domen, for det var et par utfordringer med hvordan få dette tett. Men klart det går bra med så proff hjelp :)


Åpningen skal dekkes av en 2.40 bred skyveverandadør, med utsikt mot havet. Utenfor skal vi bygge veranda.


Benjamin resirkulerer forskallingsmateriale fra domens grunnmur


Artig å bygge litt "vanlig" ;) Fikk liksom vi-bygger-hus-følelese for første gang! hehe.. Men innsiden blir i cob, så det vil ikke vises at noe er anderledes fra innsiden.

 

Vi fikk gave fra noen som besøkte oss! Veldig hyggelig :) Og den passet jo helt fabelaktig til oss og naturhuset.


Jeg har blitt sår i hendene av all cobbingen, så heretter bruker jeg hansker for en periode. Siden vi begynte med sementblander til blanding av cob, behøver vi ikke lenger sikte sand og jord. Det går litt ut over hendene når man bygger lenge, skikkelig peeling!


Ellers kan jeg nevne at man blir skitten av dette arbeidet ;) Kids'n også. Vårt nåværende hus er fult av tørket cob pulver og klær dekket av stivnet, grå leire. For så snart jeg har vasket både hus og klær...er vi jo i tomta igjen dagen etter. Og da er det på'n igjen. Neglebørsten brukes også flittig - som sykepleier er det ikke forenelig med svarte negler og sterile prosedyrer. Jeg sjonglerer roller nesten uten pauser..men jobber relativt lite, heldigvis. Har ikke tid! Det kommer ingen andre å bygger huset for oss, så vi må være der selv. Hver morgen jeg står opp: Hmm, hva skal jeg ha på meg? Jeg blir snart skitten og svett uansett, skal enten heste eller cobbe. På med arbeidsbuksa eller ridebuksa. Heldigvis liker jeg denne type livsstil godt, føler meg ordentlig hjemme :)

 

Hesting! (det må med)


Kan ikke forestille meg et liv uten hester.


Tomina og Idun


Cruiser - flokkens eldste herremann


Valentin - flokkens yngste spirrevipp :)


Min søster Sandra, med hennes Tomina. Dette og de tre neste bildene har jeg stjålet fra hennes facebook album, forgive me!


Meg og svigersøsters hest Maya


Valentin og Småen


<3 <3 <3


Om noen vil se mer av denne galskapen, se http://www.youtube.com/watch?v=PLqQsHmdbLkEhm...ja det hender jeg sitter å studerer sånne bilder ;) kanskje ikke så interessant for alle, men heldigvis kan jeg blogge om hva jeg vil :D

 


Så snart dørene er ankommet og montert planlegger vi å få inn peisen. Da kan vi kan fyre, og få mer behagelig arbeidstemperatur og bedre cobtørk utover vinteren. Det tror jeg blir skikkelig koselig!

I'll keep ya posted ♥

 
 

 

 

 

 

11 kommentarer

Einar Bror Angel Eilertsen

29.09.2012 kl.21:49

æ kommer hjem snart å hendern mine ropa etter å cobb :)

anonym

30.09.2012 kl.17:54

Så bra det blir! Du er så heldig som kan ri, jeg fikk liksom ikke muligheten til å lære det.

Marina

01.10.2012 kl.00:21

Otroligt spännande! Jag har tänkt bygga ett cobhus här i Sverige med drivhus utanför, dock ett mer traditionellt men er drivhus glob är fantastiskt. Följer er med spännning, kanske jag kommer upp och hjälper till. All lycka!

Ingrid Marie

01.10.2012 kl.22:49

Marina: Takk! Et cob hus I Sverige, ja det syns jeg du skal gjøre :) Syns også du skal komme hit å lage litt raw food i domen ;))) Klem!

Ann-Kristin

06.10.2012 kl.08:26

Kjempeimponert - dere er jo så flinke.

Har fulgt med på dere en stund etter at Lise fortalte om prosjektet. Det som imponerer mest er deres evne til å gå for det dere tror på. Målet vil dere nå - garantert.

Håper å komme på besøk å se det med egne øyne - kanskje til sommeren ( får spørre Elin om hun kan huse meg et par netter).

Lykke til videre.

Klem fra Tønsberg

Ingrid Marie

06.10.2012 kl.11:52

Ann-Kristin: Så hyggelig med melding fra deg her! Takk for ordene dine, de varmer og oppmuntrer. Jeg er helt sikker på at du får husrom og hjerterom hos mamma og pappa, og du er hjertelig velkommen på besøk i naturhuset :) Klem

Anne-Lise

09.10.2012 kl.17:32

Jeg er helt imponert over arbeidet dere har gjort. Ser så spennende ut. Dere har jo fått til mye siden du var i praksis hos oss på kirurgen. Jeg kommer gjerne på dugnad, om det passer.

Ingrid Marie

10.10.2012 kl.00:41

Anne-Lise! Takk for kommentar, så artig :) Jeg skal legge ut dato for neste dugnad så får du se om det passer :) Klem

Ainjali

12.10.2012 kl.18:21

Så flotte hester! Så heldig du er :)

Kristin Alvestad

14.11.2012 kl.15:55

Hei :-)

Så spennende! Håper å kunne komme forbi engang neste sommer å se på mesterverket deres! Er så glad for at det finnes folk som tør å gå mot strømmen på slike ting:-) All ære til dere.

Jeg lurte på om det går å abonere på bloggen? Finner ingen funksjon for det...

Hilsen

Kristin

Ingrid Marie

15.11.2012 kl.07:50

Takk Liv, Pyrodam, Karin, Per Arne, Camilla og Kristin :) Jeg setter pris på hver enkelt tilbakemelding. Camilla, det ver artig å lese at du har fulgt med på byggestilen i noen år, det finnes så mange spennende og sjelfulle bærekraftige hus der ute. Vi er faktisk en ganske tett vegetarbefolkning her på Mårnes som vi bor :) Dere får komme på veggisfest en dag ;)

Skriv en ny kommentar

hits