Bilder og noen ord

Må få si TUSEN takk til dere som hjalp oss i helgen. Vi har aldri cobba så mye på så kort tid før, og veggene vokser!


Denne spaden har måket tonnevis av cobmateriale. Syns bildet var så fint at jeg måtte bare dele det.

 


Vi hadde lurt på om vi ville få mye eller lite insekter i drivhuset, og til nå ser det ut til at insekter ELSKER domen! Humler, edderkopper, fluer og bier.

 


I tillegg liker små fulger seg meget godt der inne, en revunge også for så vidt. Vi finner fugle- og revebæsj oppå cobveggene ;)

 


Jeg har allerede kjøpt inn en hel del planter som skal stå langs veggen i domen. Foreløpig står de bare i pottene.

 

Her er noen søte minidruer! Anders Solvarm dyrker 2 tonn druer i året i sitt naturhus. Gleder meg utrolig mye til å gjøre det samme!

 


Grønnkål (utenfor domen)

 


Er dette byggherren, spør de som kommer innom for å se ;) Er han ikke fin?

 


Landegoe, som vi ser fra huset. Et av mine favorittsyn <3


Dugnadsmat.


Mer dugnadsmat.


Benja og Essa


Høygravide Josefine stirrer deg i senk gjennom vinduet, helt til du slipper henne inn (hun spiser, og vil rett ut igjen). Måtte bare gi henne en plass på bloggen ;) Det er helt utrolig at hun er gravid igjen..hun fikk unger i mai. Hun får fine unger da! Når kan man sterilisere en ammende katt? Og kan man sterilisere en så vakker katt...Hun er dessuten en helt fantastisk mor. Jeg fant Josefine og hennes søsken utenfor huset som villkattunger. Den første jeg fant var Silkesara, som var veldig ung. Jeg adopterte henne og fostret henne opp med morsmelk (jeg ammet allerede en baby, så å stå opp av mjau mjau og pumpe ut en skvett til en pusunge gjorde ingen stor forskjell ;) Så to-tre uker senere kom villkattmoren fram med 3 unger til. De var IKKE tamme, som Silkesara hadde vært ;) De freste og klorte! Men jeg nektet å la dem bli til villkatter som ikke har hus og mat på vinteren. Jeg fanget hver en av dem av ren vilje, og ofret stua og kjøkkenet i en uke til de var tamme. Ingen besøk, og en hel del vasking og godsnakking. De ble eksemplariske katter ;) Sandra (under) har en av dem. Er det ikke rart at Josefine ser ut som en blanding av Siameser og Hellig birma? Mammaen er svart, lurvete, skitten og redd folk.
Badet. Vi har begynt på dusjen i dag! Med et par geniale løsninger som jeg kommer tilbake til. Vi tenker forresten å lage kjøkkenbenken (og evnt vasken) i cob også. Er dere klar over hvor mye penger man sparer på å bygge dusj, kjøkken og vask i cob? Vil heller bruke pengene på frukttrær :D


For noen dager siden kjørte jeg forbi tomta. Der sto det en svær turistbuss parkert nedover veien som fører dit. Jeg kikket inn i bussen og så at den var tom. Så kikket jeg videre mellom trærne ned mot domen, og der fikk jeg jammen meg se innholdet i bussen! Hele bønsjen var der nede ;) Måtte ringe Benjamin og spørre om han hadde besøk. "Ja, et helt busslass!" Ganske spesielt..at hjemmet vårt er en turistattraksjon. Så får vi da bruke det til å vise hvor flott og hyggelig man kan leve bærekraftig.


I sure do love cob.

 

 

 

9 kommentarer

Christine

17.09.2012 kl.23:12

<3

Anne

18.09.2012 kl.00:53

For en flott inspirasjon dere er!

Det er nok mange som vil komme å se - dere viser jo så flott hva som også er mulig :)

Petra

18.09.2012 kl.09:14

Å se og lese om dette huset som dere skaper, og som vokser frem mer og mer er bare helt fantastisk! Det er blitt min regelmessige vitamininnsprøyting!

°Vinterperle°

18.09.2012 kl.16:05

Fineste blogginnlegget jeg har lest på lenge! :D Om de vakre kattene din, deres visjon og drømmer som blir virkelighet, og supre dugnads-ytere :D

anonym

18.09.2012 kl.16:47

Så fint det blir! Det blir skikkelig romfølelse med tømmeret, og med de stadig voksende cob-veggene. Dere har det så herlig!

Ingrid Marie

21.09.2012 kl.11:08

Tusen takk min jordmor og hjertevenn Petra :) Det gleder meg at du leser bloggen!

Vinterperle, setter sånn pris på de fine tilbakemeldingene dine, føler meg sett og hørt ;) Du er skjønn.

Takk Anne for gode ord og Christine for The Love ;)

Tor Mikalsen

10.10.2012 kl.22:14

Takk for disse grundige bloggene. Tenker sjøl å bygge et miljøhus etter hvert. Det er inspirerende og motiverende å se hva som er mulig få til.

Ingrid Marie

10.10.2012 kl.23:29

Tor Mikalsen: Takk for tilbakemelding! Alle lykkeønskinger til dine egne planer, blir så glad for å høre om hvert eneste miljøhus og permakulturprosjekt som er i gang.

kopp

29.11.2016 kl.09:44

kult

Skriv en ny kommentar

hits