Om nysgjerrige og interesserte fremmede

 

Vurderer seriøst å sette opp et skilt: Her bygges naturhuset, bare kom ned å se! Vi kommer til å fortsette å arbeide mens dere er her, men det er lov å spørre om ting selv om vi cobber :)

I dag kom det 5 fulle biler på en halv time. Har til dags dato utelukkende syntes det er hyggelig, artig og fascinerende at folk er så interessert, og de må bare komme se. Men jeg føler meg som en usosial/uinteressert raring som ikke viser alle rundt og snakker med dem. Får jo bare ikke gjort noe ellers. Det er klart at når vi får besøk av venner gleder jeg meg til å vise dem alt..men når det kommer så mange, uanmeldt kan jeg bare ikke bruke hele dagen på det. Søndager er virkelig dagen for naturhuskikkere! Da kommer en hel del av dem som har hytte på øya innom for å se. Og mange kjører sakte opp og ned veien langs tomta mens de kikker mot domen. Jeg føler meg så rar da! Tenk at JEG har gjort noe som er så oppsiktsvekkende at folk kjører sakte forbi, gjentatte ganger, med åpent vindu og åpen munn. Jeg blir forlegen og litt ubekvem. Skal jeg se på dem, smile? vinke? eller late som ingenting, unngå å se tilbake? Helst vil jeg springe bort å si, kjære vene, kom bare bort å se, gå inn i domen, ned i kjelleren, se dere rundt. Så det skiltet må vel bare bli en realitet. Så lenge vi ikke har flyttet inn enda er det helt greit med litt "renn". Får heller lage en fast dag i mnd med visning senere, som Anders Solvarm har gjort med sitt naturhus.

Jeg må bare dele en historie med dere! Da familien Solvarm hadde flyttet inn i naturhuset sitt, var mange veldig nysgjerrige og interesserte. En lørdags morgen da de sto opp og skulle spise frokost hadde noen teltet RETT utenfor døra deres! Seriøst :D Han sa at de satt utenfor teltet, i hagen deres, og så inn på dem mens de spiste frokost! "som om vi var aper i bur" sa Anders.  Jeg har ledd sånn av den historien, den er bare like morsom og absurd hver gang jeg tenker på det. Kan nesten ikke tro at noen gjorde det! Slå opp telt å hagen til en småbarnsfamilie og kikke inn på dem? Blir bare totalsjokkert og tror nesten ikke det er sant ;) Tviler sterkt på at vi kommer til å oppleve  det samme, heldigvis ;) Nei de som har kommet for å se hos oss har vært meget hyggelige og respektfulle. Uintelligente og frekke kommentarer har jeg kun sett under media sine reportasjer. Våre venner og de som skriver til oss eller besøker oss i tomta er normale og høflige mennesker, alle som en. Nordmenn har dessuten en tendens til å holde en respektfull avstand...til og med litt for mye spør du meg! Så det teltet på trappa er jeg ikke redd for å finne en lørdags morgen.

Velkommen innom å se kjente og ukjente. Hva annet kan jeg si? Jeg ville vært like interessert i å se og forstå mer om noen andre bygde et sånt hus og jeg bodde i nærheten. Jeg ville garantert dratt for å se det med egne øyne. Jeg dro helt til Sverige for å se på ett!

Nimba min, og hennes bestevenn Taharkas koser seg :) Idun har tatt bildet, hun har lipizzaneren på for.

 

Salat fra den ikke helt velstelte grønnsakshagen på tomta! Den blir mer velstelt når jeg faktisk bor der ;)Klemmer til alle fra Ingrid Marie <3 <3 <3

 

 

8 kommentarer

anonym :))

03.09.2012 kl.17:25

Så fint det blir! Skulle gjerne besøkt men bor dessverre på andre siden av Norge.

Den historien var helt sjuk, hvem med vettet i behold bestemmer seg for å telte utenfor huset til noen vilt fremmede?

Silje S.

04.09.2012 kl.04:41

Eg er faktisk halvt bodøværing og har halve familien buande i Bodø, så eg hadde håpt å kunne ta meg ein tur innom neste gong eg reiser nordover (bur i Bergen). Isåfall kan eg kanskje prøve å ta kontakt først for å høyre at det passar, sidan det er tydeleg at de har nok gjennomgangstrafikk allereie, hehe ;)

Anne-Kristine

04.09.2012 kl.14:47

Utrolig flott, har veldig lyst å komme å se en dag!

Ingrid Marie

04.09.2012 kl.18:12

Silje S.: Du er velkommen :)

Helen Christensen

06.10.2012 kl.12:54

Hei,

jeg er stor fan av Buckminster Fullers geodesiske byggesystemer, og hadde ingen anelse om at noen bygget en dome i Norge. Kjempestilig. Jeg har et spørsmål: Hvor fikk dere tak i byggesystemet, og er det aluminium eller stål? Var det kostbart?

Nå bor jeg i sør-norge, ellers ville jeg svært gjerne besøkt dere for å se det i virkeligheten. Håper dere publiserer erfaringer etter som årene går :)

Ingrid Marie

06.10.2012 kl.14:01

Helen Christensen: Hei! Så artig at du også er fan av Buckminister Fuller, det er jo vi også blitt! På dette blogginnlegget skriver jeg om hvor vi fikk domen fra og hva den kostet: http://naturhuset.blogg.no/1346452253_huset_som_ville_bli_b.html . Domens ramme er laget av aluminium.

Per Arne Moen

23.10.2012 kl.03:02

Dette var helt fantastisk. Takk for titten sist tirsdag. Blir spennende å følge med fremover og ønsker dere lykke til med dette unike prosjektet.

Ingrid Marie

23.10.2012 kl.13:36

Per Arne Moen: ~ Takk ~ og velkommen tilbake :)

Skriv en ny kommentar

hits