Montering av glasset

Så var de endlig i gang, Solardome gutta :) Og de er kjekke, hyggelige og engelske. Jeg er så takknemlig for at de sliter dagen lang i sikkerhetssæler og i liften.


Arbeidet tar lang tid, hvert enkelt glass skal være helt tett på alle kanter og de er tunge og vanskelige å håndtere (så sier de, og jeg tror dem!)


Så store er glassene. Gabriel på snart 6 som målestokk :) De er 6 mm tykke og herdet. I dag knuste de et med et uhell (de kakket hjørnet inn i liftn) og små biter med glass eksploderte ut i domen! Godt å se at vi ikke blir drept av glasspyd om et skulle knuse ;) Men når de står i rammen tåler de mye. Jeg kikket bekymrt på dem da de hamret glassene på plass med en stor slegge, og sa "looks like it's gonna brake!" Isaac smilte bare av meg og sa "no it's too strong".


Det er veldig vanskelig å se hvor glasset er kommet i og ikke..spesielt fra innsiden. Du ser ikke forskjell, bortsett fra gjenskinn i flatene. I det hullet skal pipa komme opp.


På utsiden ser man forskjellen i at rammen blir hvit. Det syns jeg er fint. Gleder oss sånn til å se hele domen med glass, og å oppleve å være inni, beskyttet fra vær og vind!

Ellers så har vi funnet ut noe helt genialt...mange har jo lurt på om vi ikke kan blande cob med sementblander. Det har vært delte meninger om den saken i "miljøet". Benjamin har sett mange videoer på youtube der de mixer med sementblander, og nå har han prøvd det selv med mange blandinger. Dt fungerer aldeles utmerket! Det kommer til og med ut ferdiger brød! Utrooolig tidsbesparende, og man kan enkelt holde på alene. Så det skal blir så herlig å se framgangen i ukene framover nå, med den nye blandingsmetoden OG glasset på :)


En annen vidunderlig ting har skjdd i livet mitt <3 Jeg har kjøpt egen hest! Hun heter Nimba, og er en 7 år gammel Polsk halvblods. Hun er fantstisk snill og rolig. Jeg har virkelig funnet min hestebestevenn i henne. Hun skal få gresse på vår Family domain mang en gang :) Vi har nå 7 hester i utegangsflokken her på Mårnes.

I'll keep ya'll posted :)

6 kommentarer

Mats

24.08.2012 kl.00:51

Heisann!

Jeg hadde ikke noe fornuftig å komme med annet enn at dette er spennende lesing, og jeg er takknemlig for at du tar deg tid til å blogge om prosjektet.

Spennende! Blogg gjerne mer ;-)

mvh

Mats

Ingrid Marie

24.08.2012 kl.07:22

Mats: Takk! Kanskje jeg skal blogge mer nå, siden du har inspirert meg :)

anonym

24.08.2012 kl.14:31

Så flott at glasset begynner å komme på plass! Det må være et stort steg. Også så mye lettere det blir å cobbe da, er det ikke sånn? Men vær så snill, blogg litt mer, du er min store inspirasjonskilde!

Ingrid Marie

24.08.2012 kl.15:16

Namaste! Det skal jeg <3

Markus

27.10.2012 kl.08:10

Hej

Vilket fantastiskt projekt ni driver. Otroligt fint att se hur fort det går för er. Kan man få en prisuppgift på den där domen med glas och allt? Det vore väldigt hjälpsamt och intressant.

Allt gott

Ingrid Marie

27.10.2012 kl.14:55

Markus: Hei! Takk skal du ha. Var inne på siden din, jeg liker :) I dette innlegget har jeg skrevet om kostnadene på de ulike delene av naturhuset: http://naturhuset.blogg.no/1346452253_huset_som_ville_bli_b.html

Skriv en ny kommentar

hits