I gang med cobbing...igjen!

Etter to-tre uker med svært lite aktivitet i tomta er vi endelig i gang igjen. Benjamins kropp sa stopp etter workshopen, så han ble syk såpass lenge at han ble tvunget til å ta seg en pause. Han har jobbet intens siden april for å få alt ferdig til domen skulle monteres, og til workshopen i juli, og ikke hatt mulighet til å slappe av en eneste dag. Nå har vi begge landet litt etter denne perioden, og barnehageferien nærmer seg slutten, besteforeldre (som er en enorm ressurs i forhold til å hjelpe oss med barna) er hjemme fra ferien sin, og Benjamin har friuke. Så nå har vi vært der de siste tre dager i nydelig sommervær å cobba i et behagelig tempo, med mange kaffepauser og god mat. Jeg blir helt ufattelig sulten (og tørst) av det arbeidet! Det er variert og ganske hardt fysisk arbeid, så nå har lista over fordeler med å bygge cob hus fått et nytt kryss :) Du slipper å gå på treningsstudio! Gratis trening hver dag! Jeg kommer endelig til å få litt muskler ;)


Øko-Trond er kul :) Her var han innom å tok i et tak!


Min venninne Kine med barn er å hjelper til!


Disse ungene var veldig ivrige i cob prosessen :)


I motsetning til sement, som er etsende å få på huden, er denne blandingen sunn for huden :)


Aron: Æ tissa bare her i denne bøtta!


Ikke se på meg, se på krakken! Råfin! Broren min reddet den ut av en hytte som var på tur å ramle sammen.


Sånn setter vi inn vinduene. Litt skruer her og der, som cobben kan binde seg fast i. Dette blir badet.De fleste vinduene vi bruker er gamle nye vinduer som ikke kan selges med garanti lenger - da de opprinnelig skulle brukes i en skole som skulle pusses opp, men så ble skolen revet. Så de har stått lagret i flere år, og kommer endelig til nytte :) Billig og bra!


Neste steg her blir leirepuss. Vi skrår vinduskarmen litt nedover, så ikke vann blir liggende. Disse vinduene blir rett ved badekaret, så her får man både utsikt fra og innsikt til badekaret! Vi får plante ekstra tykt med vinranker utenfor ;)


Å forme sitt eget hus er utrolig deilig. Man får et helst spesielt forhold til hver enkelt del av huset. Men å gjennomføre dette prosjektet er også nokså krevende rent energimessig..min faste kraniosakralterapeut AnneLise reddet meg i dag igjen. En time på benken hos henne har mang en gang gjort underverker i mitt liv. Jeg kjenner så inderlig at vi ikke gjøre dette "alene". Det er så mange vi ikke kunne gjort dette uten! SÅ takknemlig for alt og alle som hjelper oss å gjøre det mulig å bygge dette huset. Jeg har lenge hatt en vakker skinnbok liggende, som Benjamin og jeg kjøpte i Sedona (Arizona). Vi kjøpte den på butikken til en helt spesiell indianerkunstner, og jeg har ikke klart å bestemme meg for hva vi skulle bruke boken til. Nå har den fått en verdig oppgave! Den skal romme navnene til alle som har bidratt til å bygge Naturhuset. Jeg begynte i går med å skrive inn navnene. Det er blitt noen mennesker, allerede!

Glasset ja. Det mest spurte spørsmål om dagen! I dag har svigerfar lastet av 4 store paller med glass, til sammen 6 tonn! Tirsdag kveld kommer Solardomegutta, og onsdag begynner de å sette i glasset. Jeg skal slett ikke skryte på meg å ha vært tålmodig og i aksept for nuet angående at domen ikke enda har vært tett, det glasset har vært mer enn etterlangtet! Ikke så gøy når presenningene blåser av, blafrer og bråker og regnet treffer veggene. Benjamin er alltid like rolig og sindig, men jeg var skikkelig SUR en dag vi hadde storm, regn og 10 grader. Det var kaldt på hendene, og vått og jeg hørte ikke et ord fordi presenningene lagde et voldsomt leven. Men det er historie meget snart :) Jeg elsker virkelig dette huset, og føler det er viktig at vi tar oss tid til å nyte byggeprosessen. Vi vil helst unngå å få det så travelt igjen, at det blir mer stress enn hygge. Vi legger jo igjen en energisignatur i veggene for hver cob vi legger. Best å være glad :)

Until next time!

 
 

3 kommentarer

julia

16.08.2012 kl.10:15

så langt dåkker har kommet!

Naviana

16.08.2012 kl.11:36

Godt å se at dere er i gang igjen! Likte ideen med den boka :)

Ingrid Marie

16.08.2012 kl.12:53

Naviana: Takk <3 <3 <3 Det er så gledesfylt og energigivende å være i sving igjen :)

Skriv en ny kommentar

hits