Skapelsen av et sirkulærbedPå permakulturkurset, som går over 10 dager, har vi blant annet lagd et siruklærbed. Det er et grønnsaksbed som inneholder så mye næring i form av organisk materiale, lag på lag, at du ikke trenger gjødsle på 3 år. Her tas første spadetak :)

Ikke lenge etter begynner det runde hullet å ta form. Vi skal 60 cm ned. Dette er i Christel og Håkans growing space, et domeformet drivhus ikke så ulikt vårt.


Claudio viser oss hvordan pappen skal legges, lag på lag, på sidene. Dette er for å forhindre at (u)gress vokser opp i bedet.


Sandra er min søster, nabo, likesinnede (på 99% av alle områder) og gode og kjære venn. Hun deltar også på permakulturkurset.


Det nederste laget i sirkulærbedet skal bestå av det som er for sterkt til å bruke direkte i bedet. Unedbrutt kompost!


Det neste laget er tang


Så fersk plenklipp


...og kompostert hestemøkk.


Slik gjør vi, lag på lag, også med jord innimellom, og så setter vi på hønsenetting. Vanning må også til.


Mot hønsenettingen skal det være halm.


Alvejentene Ariel og Luna baker sjokoladekjeks og serverer oss med blomster fra hagen i midten :)


Mens Hedda og Aron går rundt og er skikkelig søte


Og sirkulærbedet tar form :)


Så planter vi :) I de varmere strøk, holder en familie på 5 seg selvforsynt med grønnsaker med tre sånne bed! Tenk på det :) Vi planter rundt på utsiden, og inni. Dette er et perfekt økolandsby samarbeidsprosjekt en ettermiddag her, og en ettermiddag der. Så har plutselig alle familier et sirulærbed hver! Et bed som bruker avfall og gratismaterialer som ressurs og næring til familiens mat. Permakulterkurset er støttet av:Ellers kan jeg opplyse om at domen er forsinket, den har sittet en ekstra uke i tollen å godgjort seg. Den kommer på fredag, og solardome mennene fra England hjelper Anders å installere kretsløp så lenge ;) Og tar seg litt ferie.

Så snart domen begynner å ta form skal jeg legge ut bilder!

 

 

6 kommentarer

Naviana

04.07.2012 kl.22:54

Åh, så gøy! Og barna deres er så nydelige, hihi :) Liker domedrivhuset.

Ingrid Marie

04.07.2012 kl.22:59

Naviana: Takk :) Og vi gleder oss sånn til å endelig bli kjent <3 <3 <3 Eller, huske hverandre! :)

°Vinterperle°

04.07.2012 kl.23:47

Neimen, så fascinerende! Aldri hørt om eller sett slikt bed før, eller at det er så effektivt som å forsyne en familie på fem :o *ønske seg*

Og ja, ungene gikk virkelig rundt og var søte! Både alvene og småtroll^^

Ann Kristin Greiff-Mandal

17.07.2012 kl.23:08

Hærliii!!!! Hvor i landet er dette? Såg deg på teven i dag ;-) for en framgang dere har!!! Jeg blir så glad inni meg over å se så velfungerende hele prosessen virker! Får meg til å drømme magiske drømmer!! Her er det hagesysler så å si dagen lang, annen lager spiralbedd her og der og gleder seg som en unge!til del2 i permakulturkurset i Tromsø! Og neste gang er det visst min tur :-D

kreativ uke ønskes deg og dine!

:-)

anonym

28.07.2012 kl.12:48

så fint! Men jeg lurer på noe; tørket eller "fersk" tang?

Ingrid Marie

28.07.2012 kl.23:02

Så lenge tangen ikke er full av saltvann er det egentlig det samme :) Fint om den har blitt skylt på land, og ligget å blitt regnet på.

Skriv en ny kommentar

hits