Her skal vi en gang bo

Her er bilder som viser hva vi har fått gjort siden sist. Øyvind har jobbet og jobbet, og fått fylt i og komprimert massene inntil kjelleren. Snart er det hele klart, til å støpe grunnmur til domen.

 

Dette bildet er fra testbyggingen av domen. De har siden demontert den, og 4 juli kommer det to menn fra Solardome i England. De vil bruke en uke på å sette opp rammen. De har desverre hatt noen monteringsproblemer med glasset, så vi får ikke på glasset før i august. Vi får henge opp presenning over cobhuset før den tid, i tilfelle regn.


 

Vi er velsignet med hjelp fra nær og fjern, forrige uke hadde vi Alberto fra Argentina her i noen dager. Han slet sammen med Benjamin dag ut og dag inn ;) Så kom hans danske kone Helene, og deres nydelige datter Paula også på helgebesøk. Aron og Paula hjelper til i tomta de og ;) Min datter på 8 spurte meg om Paula er Engelsk. Vel..hun har dansk mor, argentinsk far, er født i Spania og bor i Norge..nei, hun er ikke engelsk. Jeg vet ikke hva hun er, men vakker og herlig er hun, og forstår 4 språk i en alder av 2 år.Nå har vi besøk av Amerikanske Arthur Airin, som bor i Russland. Han hjelper til han også. Det er virkelig forfriskende med flerkulturelle innslag! Her er Arthur og Benjamin i en eller annen dyp samtale.Ventilasjon! Her legges rørene inn. Et av dem skal gi luft til huset, det andre til drivhuset. Det mest spurte spørsmål jeg får er: Blir det ikke veldig varmt og fuktig i drivhuset? Mitt mest svarte svar: Nei, vi har ventilasjonsrør som ligger begravet noen meter under bakken. De gir oss frisk, kjølig luft på sommeren, og varmere luft på vinteren. Det er mer viktig for oss å skape fukt nok til drivhust, ellers blir det fort for tørr luft. Dette gjør vi ved å plante masse spiselige vekster. Og jada..Benjamin, du blir nok sur på meg pga dette bildet ;)Halmen er kommet! Rundballene ligger der å frister stor og små, alle vi klatre og hoppe.

 

Men hva er dette? Det er de store som hopper på trampolina. Fru Hjertefølger med søster, snikfotografert gjennom vinduet. Og nå er det kanskje er søster som blir sur på meg!

Taket er kommet på garasjen i dag (helt av seg selv). Det må tåle både dome og cobhus, håper jeg.

Min kjære og svigerfar i aksjon. Kommer vi på youtube nå, spør svigerfar. Kanskje, svarer jeg, og ideene begynner alt å ta form.

Dette blir bra :)

Stålbjelker må visstnok til, når massive cobvegger skal bæres.

Guttene elsker virkelig å være her..de griser, roter, tråkker på salatpirene mine og koser seg.


Varme sommerklemmer fra Ingrid Marie med familie :)

 

6 kommentarer

Christine

20.06.2012 kl.21:24

Så herlige bilder :D Tror alle avbildede tar bildene med fatning. Eventuelt bør man på generelt grunnlag bare begynne å bruke større (lengre?) truser, tilfelle snikfotografering :)

°Vinterperle°

20.06.2012 kl.22:30

Så koselig og flott :) Og Arthur har jeg også møtt^^

Holger Wendt

21.06.2012 kl.08:12

Underbart att se!! Så inspirerande.

Christine

27.06.2012 kl.23:12

Ingrid, det er på tide med en ny post! Jeg har sett bilder av forskaling av muren til domen. Kjør på!

Ingrid Marie

28.06.2012 kl.23:05

Christine: Ah, du har rett ;) Skal skjerpe meg! :D

Ann Kristin Greiff-Mandal

29.06.2012 kl.10:48

Oi! for en spennende blogg :) denne vil jeg følge videre ! :D Mvh Ann Kristin Greiff-Mandal

Skriv en ny kommentar

hits