Min drøm er min drivkraft

De aller første vafler (av flere tusen framtidige) stekes i naturhuset! Riktignok i kretsløprommet da, men..

I mine vafler er det alltid gulrot, banan og havregryn. Og ikke noe sukker. De er grove, litt sunne, litt gul-oransje, minner meg om mormor og alle unger liker dem, selv om jeg ofte har tenkt at naboungene vil vel aldri godta mine nokså uvanlige vafler ;)


Min man, min søster, min manns søster og hennes mann

Se på domen vår! Prøvebygging :)


 

Den største Solardome har produsert, 6 mm herdet glass og en kraftig ramme. "The Norway Dome" vil tåle både fotballer og orkan :)

Tømmerrammen, det blir nok veldig fint med håndbarkede tømmerstokker som synes i taket og gjennom cobveggene.Da vi søkte lån, var banken litt usikre på hvordan de skulle gjøre det med noen som skulle bygge selv. "Ingen gjør det nå til dags, vent litt vi må ut å spørre om noen vet...joda, for noen år tilbake var det noen som bygde grunnmuren selv!" Det er jo ganske morsomt, at det virkelig er så uvanlig å begge selv. Det er ikke mange årene siden det var motsatt!

Vi vil mye heller bygge vårt eget hus, enn å jobbe et annet sted så vi kan betale noen andre for å være her å bygge vårt hus. Er det ikke artig, hvordan vi har skapt samfunnet? Jobb, så du kan betale andre for å passe barna dine, dyrke maten din, til og med lage den ferdig i vakumpakkede plastposer, bygge huset ditt osv. Nei fri og bevare meg. Jeg vil være hjemme, i huset jeg selv har formet sammen med venner som hjelper meg, grave i min egen jord, spise min egen mat og være sammen med familien min og puste frisk luft. Bare tanken på en by gjør meg sliten, og en eneste tur i rush trafikk der jeg tvinges til å puste inn eksos fra 100vis av biler gjør meg alt annet enn glad. Det er utrolig befriende og gledesfylt å se at det livet vi har valgt begynner å ta form foran øynene våre..endelig, etter så mange år med lengsel etter akkurat det livet.


Salat såing <3 

Anastasias ord har vekket alt dette i meg. For meg var det masse nytt i de bøkene, spesielt følelsen jeg fikk. Den inderlige, rørende, kjærligheten til Naturen. Respekten for intelligensen til planter. En ny lyst til å leve jordnært eksploderte i meg. Jeg begynte å se menneskets og universets historien på en helt annen måte. Både Benjamin og jeg forandret livene våre umiddelbart, satte i gang en iherdig, målrettet arbeidsøkt for å skape nøyaktig det livet vi kjente så sterkt at var det eneste vi ønsket oss. Hver eneste dag brenner Anastasias drøm i meg, med akkurat like sterk kraft som da jeg først fikk innblikk i den. Jeg har ikke glemt et eneste ord! Leser jeg bøkene om igjen, er det som om jeg leste det i går. Jeg bryr meg ikke om Vladimir, om Anastasia eksisterer fysisk eller ikke, uenighet om rettigheter og utgivelser. Jeg skaper min familie domene, og i mitt hjerte, sinn og sjel skaper jeg en hel verden av "kin domains" på alle mine kanter, jeg er allerede en del av dette samfunnet i min daglige visjon! Dette er min eneste, og sterkeste og virkelige drøm. Dette livet. I frihet og naturlighet, kjærlighet og ukompliserthet. Denne drømmen driver meg til å gjøre alt jeg gjør,  fordi jeg vet at alt er en del av det som må til for å komme dit.


Anastasia (den første boken i The ringing cedars series) er kommet på Norsk. http://www.altshop.no/1705-anastasia-bok-1-ringing-cedars-serien-norsk-bokmal?keyword=anastasia

10 kommentarer

Siri og Sandra

02.06.2012 kl.11:22

Fineste Ingrid mi! Æ e så stolt av dæ :)

°Vinterperle°

02.06.2012 kl.16:33

For et nydelig og flott innlegg. Jeg drømmer om og gleder meg til den dagen jeg skal få bygge mitt eget hus selv, og spise egendyrket mat og alt det som du beskriver her. Beundrer dere for deres drømmer og styrke og at dere har kommet så langt :) Selv har jeg ikke lest Anastasia-serien, men jeg kjenner som du beskriver her. Gleder meg til å lese bøkene! :D

Ingrid Marie

02.06.2012 kl.17:13

Arthur: Thank you, we miss you and wish you could be here!
Line: så hyggelig med din kommentar, og tusen takk for link til bloggen! Vi ser fram til å følge deres reise også :)
Siri og Sandra: LOVE YOU!
Vinterperle: At noen kjenner seg igjen i dette gjør meg veldig glad og varm om hjertet, og takknemlig. Du kommer til å bygge en vidunderlig økohus i en Eventyrhage full av gresskar og andre spiselige vekster ;) Og så sees vi sikkert en gang!

°Vinterperle°

02.06.2012 kl.17:36

Takk for så gode ord :) Ååh, økohus i en eventyrhage full av gresskar og andre spiselige vekster <3

Det gjør vi nok helt sikkert! Forhåpentlig blir det nok ikke for lenge til heller :)

June

02.06.2012 kl.20:48

Det var et veldig koselig blogg innlegg. Fint å lese. Får lyst å lese de bøkene jeg også når jeg er ferdig med å studere.

Syns det er tøft at dere følger hjertet og er litt stolt av at jeg kjenner noen som tørr i så stor grad.

Det er så synd at vi folk ikke lengre kan få bygge hus selv, vi er så avhengig av å følge lover og regler som hindrer oss i å leve.

may elin

18.06.2012 kl.20:26

Hei. Kjempehyggelig å se noe så flott skje på Sandhornøya, mitt barndomsrike. All ære til dere som satser på dette som jeg tenker er framtidens livsstil. :-)

Berit og Karl Våtvik

25.07.2012 kl.00:13

Dette gir visjoner for fremtiden. Vi gleder oss sammen med dere. Svalbardhilsen fra Berit og Karl Våtvik

Ingrid Marie

25.07.2012 kl.16:35

Berit og Karl Våtvik: Dere kunne sikkert med suksess hatt en dome på Svalbard :) Litt bedre dyrkningmuligheter, lengre sommer, fravær av vind, regn og snø-miljø ville sikkert vært fint! Takk for gleden.. klem <3

Berit og Karl Våtvik

25.07.2012 kl.21:52

Kjære dere.Vi hadde planer om å bygge et miljøhus i Lyngen i sin tid. Huset skulle bygges inn i en bakke med drivhus på taket som skulle ta overskuddsvarmen fra huset. Varmt om vinteren og kjølig om sommern. Vi er bare ikke kommet oss fra Svalbard ennå. Karl min mann er forøvrig fra Ørnes. Vi har bodd her i nord i snart 40 år. Besteforeldre er vi blitt. Vi er 64 og 56 år .... begynner med andre ord å bli voksne. Vi kommer kanskje innom å hilser på dere en dag. Flott å lese om mennesker som dere. Vi ønsker dere alt godt for fremtiden. Gode tanker og klem.

Ingrid Marie

25.07.2012 kl.22:53

Berit og Karl: Så herlig! Velkommen, når som helst. Miljøhusplanen deres hørtes kjempefin ut. Ønsker dere alt godt tilbake, x 3 :)

Skriv en ny kommentar

hits