Workshop i bygging med cob
Fra 16 - 22 juli er det cobworkshop på Sandhornøya. Vi kan ha opp til 20 deltakere, og lærer er Bjarne Wikstrøm fra Danmark (http://www.oeko-byg.dk/). Workshopen koster 3500 med full kost (økologisk vegetar) og overnattingmuligheter for dem som trenger det. De som vil kan slå opp telt :) Påmelding på mail ingridmarie@live.com eller på Benjamins tlf 91375196. I løpet av denne uken skal vi lære om blanding og husbygging i cob. Kanskje  arrangerer vi noen herlige, lange rideturer for spesielt interesserte, da hester er en stor og viktig del av mitt liv, og vi nå får nokså mange hester her på Mårnes.

Siden domen kommer i begynnelsen av juni (etter planen) begynner det å haste med å få bygget grunnmur, kjeller og ringmur til domen. Dette har vi måttet vente med til isen som ligger nedi tomta har smeltet. Det kan bli noen intense byggeuker når våren har kommet, men det blir bare spennede :) Og jeg får stå for servering av veggisburgere, kaffe og kake. Benjamin og resten av familiens mannfolk får mure. Jeg skal forresten stikke lapper med positive affirmasjoner og velsignelser inn i grunnmur og kjellervegger.

Det er kun en ting jeg er opptatt av og villig til å betale litt mer for i huset...ytterdøra. Vi skal lage alt selv ellers, kjøkken, badinnredning osv. men ytterdøra er husets åpne armer som tar imot deg når du kommer. Den setter standaren for husets sjel og personlighet, føler jeg. Og en kjedelig, vanlig norsk ytterdør, sprayet med en eller annen ugunstig lakk er ikke særlig aktuelt. Dette er hva vi er ute etter:
Denne døra koster 100.000 så å kjøpe den er også uaktuelt ;) Men vi kunne bygget noe lignende selv, eller vi kan få et lokalt firma til å lage noe i denne duren. Vi har også lyst til å frese inn The flower of Life i glasset, eller i treverket. Døra skal manifisteres innen juli :)


The flower of life, is considered to be a symbol of sacred geometry, said to contain ancient, religious value depicting the fundamental forms of space and time.

 

Budsjett

Hva koster naturhuset? "det må da være fryktelig dyrt" sier folk ofte. Men det er det ikke, naturhuset vil i sin helhet koste omtrent det samme som et standard nybygd hus i samme størrelse nå til dags. Det vil gi et godt og sunt innemiljø. I tillegg er dette huset billig i drift og vedlikehold, det vil gi oss lav strømregning og gratis mat. Vi har budsjettert med tre millioner. Vi har snakker om dette, at vi vil være åpen om hva det koster. Vi har filosofert en del over hvor privat økonomi er for mange. Man skal ikke si hva man har beltalt for ting eller hvor mye man tjener. Vi syns det er en fordel å kunne dele åpent hva dette prosjektet koset, da det er en viktig detalj som kan være med på å avgjøre om andre vil gjøre det etter oss. Vi kommer til å skrive mer om kostnader på prosjektet etterhvert. 

Så, når dette er sakt, så håper vi å se deg som en av dem som bygger huset vårt sammen med oss :) Med dine egne bare hender, skulpturere et hjem for Hjertefølgerne.

 

Namaste!

 

4 kommentarer

°Vinterperle°

03.03.2012 kl.19:38

Så flott! Interessant og bra med en sånn workshop. Driver jo å leter etter forskjellige slike ting jeg vil være med i år :)

Skjønner veldig godt hva du mener med døren og slikt. Den der var jo bare helt nydelig, og med the flower of life blir det jo bare så bra! Og ikke minst personlig, som det og helst skal være :) Lykke til!

Enig med det om åpenhet rundt kostnader, slik at ting blir realistisk og gjør at andre får vite om de kan gjøre liknende prosjekter :)

Naviana

04.03.2012 kl.21:28

Ååh, dere vet vi har lyst til å bli med å hjelpe å bygge! :) Jeg er i en veldig uviss livssituasjon for tiden, så det er vanskelig å si noe for sikkert, men skal la høre fra meg når jeg vet noe mer <3

Ingrid Marie

05.03.2012 kl.18:15

Magdalena, My Rakel og Naviana <3 Dere er alle hjertlig velkommen om det blir riktig og dere får mulighet :) Vi ønsker iallefall veldig å ha dere her! Klem

Trine

08.05.2012 kl.01:03

Dette høres utrolig spennende ut.

Trine

Skriv en ny kommentar

hits