En liten oppdatering!

Over: Benjamins første skisse av huset på tomta, etter vi hadde bestemt oss for at drivhuset skulle være en geodesic dome.

Under: Bucky,s Dome! The Geodesic Dome blir forbundet med arkitekt, oppfinner og filosof Buckminister Fuller. Han ble på 50årsjubileumet etter sin patentet på domen avbildet på et frimerke.
Da berget inni rundingen var helt gravd fram og så dagens lys la vi alle merke til noe ganske spesielt. På nøyaktig samme sted som huset skal stå, har berget samme form som huset skal ha. Flere enn oss har lagt merke til dette, ganske artig :) Som et tegn fra Den som vet mer enn oss, at her skal huset stå, og det visste Naturen da den ble skapt. Jeg har lest en del bøker som omhandler fenomenet tid, og det har sunket ned i meg en dyp tro på at tiden ikke eksisterer lineært, men at alt finnes tilgjengelig NÅ. Slik blir det mer forståelig og naturlig for meg å finne tegn med personlig mening, som kan ha bltt dannet for lenge siden, for 100 eller en million år siden. Jeg tror også at jeg selv i framtiden påvirker meg og mitt liv NÅ. Akkurat som jeg her og nå sender styrke eller foløsning til meg selv i fortiden.


Over til venstre: Skisse av husets hovedetg, med cob-sofa. Akkurat denne formen hadde berget, på samme sted som huset skal stå. Bildet til høyre vise buen som ligner veggen som blir mot sør. Berget hadde til og med den utstikkeren som huset vil ha, ut gjennom domen. Men i dag har vi sprengt (med bønner og unnskyldninger til Moder Jord for inngrepet...som vi håper Hun føler vi med livsførselen på vår familiedomene vil gjøre opp for). Berget er blitt om til en haug med fin skifer som jeg vil lage steinstier og stiengulv av. Hadde vi ikke sprengt ville enten domen ruvet høyt i terrenget eller kjelleren hadde blitt veldig lav under taket. På grunn av kretsløpet med tankene er kjeller en nødvendighet i naturhuset.

Fra dagen i dag på tomta:
Benjamin jobber annenhver uke, og neste mandag har han igjen friuke. Da håper vi at alt er klart for at han kan begynne med grunnmuren :)

 

Klemmer fra Ingrid Marie med familie


 
5 kommentarer

Magdalena

28.01.2012 kl.01:41

Wow! dere lever drømmen min! Jeg må bare si at dere er så heldige dere får dette til :) håper en dag jeg også kan få drømmen min oppfylt. Er det faktisk billigere med leire og disse naturlige materialene i Norge? Jeg viste ikke at man kunne lage cob house her i Norge også.

Lykke til videre! Dette ser kjempe bra ut!

Ingrid Marie

28.01.2012 kl.10:37

Magdalena, et av de vakreste navnene jeg vet om :) Jeg føler umiddelbart vi er nokså likesinnede da du sier vi lever ut drømmen din! Du får det til du også, det vet jeg. Vi håper og tror at når andre kommuner ser at dette er gjort, og hvor bra huset fungerer på ulike måter, blir veien utrolig mye lettere å gå for andre som vil bygge noe lignende. Vi planlegger å drive workshops og kurs i framtiden også, etter at vårt naturhus står ferdig. Huset vårt vil også bli bygget i stor grad ved hjelp av workshops og dugnad. Du er velkommen på besøk i prosessen for å hjelpe til og lære :) Vi får en dyktig og erfaren cob lærer fra Danmark som kursleder. Vi henter leiren med gravemaskin og lastebil fra nærmiljøet her, det er gratis. Perfekt sand til cob har vi her, den er allerede gravd opp da tomta ble gravd ut. Det er jo også gratis. Så til cobhuset er det kun økologisk halm vi betaler for, men det er jo artig billig, til byggemateriale å være ;) Så det er helt klart at cobdelen av huset gjør prosjektet mye billigere. Men domen, kjeller i leca, gravearbeider osv koster jo noe. Alt i alt koster vårt naturhus omtrent det samme som et annet, vanlig husprosjekt i Norge nå. Men til gjengjeld får vi produsert gratis mat og svært effektiv og billig oppvarming. Klem fra Ingrid Marie

Magdalena

16.02.2012 kl.13:06

Kjæresten min og jeg vil veldig gjerne komme oss dit og hjelpe dere! Vi har tenkt oss en gang å dra til nord (vi bor i Oslo) uansett, så dette kan være en veldig spennende og lærerikt besøk. Vi har "wwoofet" (http//:www.wwoof.org) i Portugal og skal gjøre det igjen sommeren som kommer nå, men denne gangen i Danmark. Det har vært en veldig fin måte å lære om naturlige bygnings metoder og økologisk dyrking uten å bruke mye penger =) så dette skal vi få til en gang! Bare å si ifra når det kan være best for oss å hjelpe dere... Tusen takk for svaret! og keep up the good work =)

°Vinterperle°

24.02.2012 kl.14:45

Dette er så spennende og inspirerende! Ønsker dere masse lykke til :D

Ingrid Marie

28.02.2012 kl.18:50

wwofing høres utrolig spennende og lærerikt ut! Kunne virkelig tenkt med det jeg også. Workshop blir i uke 29, fra 16-22 juli :) full kost (økologisk vegetar), og overnattingsplasser er tilgjengelig for de som ikke vil sove i telt.

Skriv en ny kommentar

hits