Vi er i gang!

 

Endelig! Vi har begynt :) På tidenes kuleste dato 11.11.11 ble domen offisielt bestillt fra England, dette er en tretrinns prosess der vi i trinn 1 betaler 1/3 av prisen (totalprisen er 85000 £) og Solardome begynner en to mnd lang prosess med å designe vår dome. Dette fordi firmaet aldri før har produsert større domer enn 10 m, vår er 15 m, og de må ta et par nye hensyn med tanke på at vi skal bo inni den. Trinn to kommer om to mnd, da betaler vi igjen 1/3 del og de bygger en prototype. Denne skal de teste før de lager vår dome, så de vet at den fungerer optimalt. Trinn 3 er produksjon av vår dome, og den skal leveres omtrent i mai. Samtidig som jeg er ferdig utdannet sykepleier! To milepæler på samme tid.

 

Over til det jeg virkelig vil snakke om!
Se, vi har begynt! Gabriel er begeistret over gravemaskin og jordhauger.  Vi har erfart at det vi tror bør ta 1 uke tar gjerne 4 uker, men vi er så glade og entusiastiske nå. Jeg kjenner det i sjelen, at alle gode krefter er med oss og bærer dette husprosjektet framover på trygge sterke vinger. Gravingen av veien er startet. Den skal i byggeperioden være bred og praktisk for maskinene som må kjøre frem og tilbake, men til våren blir den om til en vakker kjærrevei - og jeg skal plante kløver og markblomster i midten. Veien er utformet som en galakse, ingen rette linjer, bare kurver og bølger som i naturen selv. Vi skal plante en allé av enda ikke avklarte sorter på begge sidene.

Så snart veien er klar blir en stort rundt hull på 17-18 diameter synlig i enden av galakseveien. Der skal Benjamin lage fundamentet, og der inn skal mantraer av dyp visdom, kjærlighet og lykke støpes inn :) Når grunnmuren er klar, bygger han kjelleretg i leca. Detetter skal ringmuren til domen støpes, og rommet mellom fylles. Så er det bare å vente på våren og domen. Når den kommer er vi klare for cobbing!

For noen dager siden slepte Benjamin dette røret, som er en gammel oppdrettsmerd som nå skal bli gjenbrukt, rundt halve øya og til vårt familiedomene. Siden det er langgrundt på stranden ble røret liggende på et skjær litt fra land og vi var usikre på hvordan få det på land da det må slepes med traktor siden det er kjempetungt. Men Moder Jord er på vår side, og stormen Berit kastet likegjerne ventilasjonsrøret rett på land for oss. Jeg ble helt rørt av symbolikken i dette. Dette røret vil naturlig, gratis og automatisk gi drivhuset kjølig frisk luft på sommeren, og varmere luft på vintertid da det skal graves 3 meter ned under bakkenivå. 

 

Her er jeg sammen med Vedruss søstre på vår familydomain.

Togheter we create paradise on the face of the earth.

Jeg vil få si tusen takk for oppmuntring og støtte underveis, fra mennesker både fjernt og nært. Vi blir så glade, ydmyke og takknemlige for all støtte dere viser oss. Alle er velkommen til å komme å se underveis!

Klemmer til alle nye og gamle venner, fra Ingrid Marie med familie :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits