Endelig byggetillatelse!

 

Så godt å endelig få komme i gang nå! Forsinkelser og venting og tålmodighetsprøvelser er vel en del av de fleste byggeprosjekter. Vi har bestemt oss for ikke å sette oss noen datoer og tidsfrister, dette tar den tiden det tar, og ingen har bygget et hus som dette før. Så vi er i flowen og i nuet i prosessen, og dette blir bare helt utrolig bra :)  


Vi har fått en veldig god avtale med leverandøren av det komplette utstyret til kretsløpet. Det kan vi takke Anders Solvarm for (ecorelief.se), han står på for oss og det er vi uendelig takknemlig for! Til gjengjeld skal Uponor få forske og ta prøver av systemet i naturhuset vårt. Jeg har stor tro på at biologisk kretsløp i bolighus er svært framtidsrettet, det forurenser så uendelig mye mindre og bidrar til å gi beboerne gratis, naturlig gjødslet, automatisk vannet, økologisk og selvdyrket mat rett utenfor huset. Det sier seg selv at man ikke bruker husholdningspreparater som er giftige og skadelige for miljøet når de går direkte inn i maten din. På den måten blir det en naturlig og selfølgelig del av hverdagen å bruke plantebaserte, sunne husholdningsprodukter, som er mye mindre miljøskadelige i produksjon og i bruk. Vi gleder oss sånn til å bo i dette huset at det går ikke ann å beskrive ;)

Som jeg ser fram til å drikke te med stearinlys i domen, i hagen min, mens høstsormen suser utenfor! Og til å sende barna ut i domen for å hente tomat, agurk og salat til middagen :)

Og så ser jeg fram til å fa selskap og hjelp av mange flotte, kunnskapsrike og inspirerende mennesker på workshop neste sommer. DET blir artig og spennende! Vi får få til litt morgen- og kveldsmeditasjon også, for å holde balansen og øke energien. Og så skal jeg lage mat til deltagerne, det gleder jeg meg også til :) Ja dette blir bra! O glede :)

 

 

There is some of the same fitness in a man's building his own house that there is in a bird's building it's own nest. Who knows but if men constructed their dwellings with their own hands, and provided food for themselves and families simply and honestly enough, the poetic faculty would be universally developed, as birds universally sing when they are so engaged? -Henry David Thoreu

 

Dette er en geodesic dome fra solardome på 10 meter. Den vi skal ha blir 15 meter.

 

Velsignelser til alle!

-Ingrid Marie med familie11 kommentarer

Naviana

16.09.2011 kl.23:25

Oioioi! :D Fantastisk å høre <3 Så dere fikk byggetillatelse for cob-hus og alt sammen? Da er det kanskje håp da? :)

Ingrid Marie

17.09.2011 kl.08:14

Takk for glededeling :) Ja nå har vi byggetillatelse for hele naturhuset, cob hus og alt :))) Det er ca 1 år siden vi først introduserte planene våre for kommunen, og de aller fleste der har vært støttende og entusiastiske. Vi har måttet legge fram en god del uttalelser fra arkitekt om ditt og datt og beskrivelse fra Anders Solvarm om hans kretsløp og sånt, og endelig, etter 1 år med planlegging og innhenting av uttalelser i henhold til den ene og andre paragraf er vi nå KLAR til å sette spaden i jorden!

Alle telefoner, brev og samtaler med kunnskapsrike folk har betalt seg :) Jeg håper og tror det skal bli et enklere forløp for andre i framtiden å bygge lignende hus. Vår visjon er å hjelpe andre gjøre dette på sin måte i ettertid! :)

Naviana

23.09.2011 kl.12:37

Utrolig herlig at alt har ordnet seg med tanke på byggetillatelse! Da er det virkelig håp <3 Fantastisk at dere gjør dette!

pixietrixie

25.09.2011 kl.16:40

Så spennende! Gratulerer til dere:) Har også veldig lyst på et domehus, de naturlige formene gir meg gode vibber.

Vi var i kontakt med en kar i USA angående domer (kun rammekonstruksjonen), han produserte og solgte selv. Han hadde aldri hørt om noen som hadde bygd hus av de, men han hadde planer om å prøve det selv. Har dere en innenlands eller utenlandsk leverandør?

Ingrid Marie

26.09.2011 kl.23:59

Så gledelig og herlig at du også tiltrekkes av dome formen ;) Min søster og svigerbror skal bygge et ?dome home?, et hus vi også vurderte sterkt før vi bestemte oss for naturhuset. Se

http://www.domehome.com/ og/eller

http://www.naturalspacesdomes.com/

Vi får drivhusdomen vår levert fra England, fra et firma som heter Solardome. Vi bygger hele huset selv, med hjelp fra nære og fjerne venner og familie :) både kjeller i leca, huset i cob og domen i glass. Klem!

Silje S.

04.10.2011 kl.11:41

For eit fantastisk flott husprosjekt de har! Eg fekk tips om denne sida frå Naviana og kjenner eg er svært spent på å følgje arbeidet dykk vidare. Eg og sambuaren min ønsker sjølve å byggje oss ein naturleg heim med fokus på permakultur, så det er svært positivt og engasjerande å sjå andre som får det til!

Lykke til vidare :D

Ingrid Marie

08.10.2011 kl.17:50

Takk Silje! Det er så gøy å oppleve støtte og engasjement fra mennesker som dere :) Vi blir oppriktig glade av det. Dere er velkommen på besøk underveis i prosessen, eller etter vi har flyttet inn :)

Håkon, Helt Grønn

02.11.2011 kl.11:39

Hei.

Nå fant jeg dere på nettet! - Har hørt om prosjektet deres, og fint å se planene på blogen. Sanhornøya er et bra sted. Ble kjent med den da jeg lagde diplomprosjekt innenfor berga nord for prestegården ved Gildeskålkirka. Boliggruppa jeg lagde het "Bukta og begge endene". Husene der ble prosjektert med stampejord, men ble ikke bygd. -Har også undersøkt kulturlandskapet på yttersida av Sandhornøya.

Her er blogen til et annet økohus under bygging: http://okohuset.blogspot.com/ Lykke til videre. - Sender dere meg en postadresse, kan jeg sende en folder jeg har laget for "nybyggere" i Nordland, sjekkliste for økologisk bygging. Vennlig hilsen Håkon B Bø, Helt Grønn arkitektur og landskap, Beiarn/Bodø.

Nenah

09.11.2011 kl.10:02

Ååh!! så fantastisk! Nå ble jeg kjempeglad :o) Helt topp når det er noen kommuner som viser villighet på nytenkning.

Blir spennende å følge prosjektet fremover. Drømmer jo om dette selv en gang i fremtiden.

Stå på og lykke til!!

Mange hilsener fra Nenah:o)

monapona

03.08.2012 kl.21:48

Jeg er full av begeistring! Har lenge lenge lenge gått med en framtidsvisjon om at en dag skal jeg bygge meg en dome som jeg kan bo i. En mix mellom gamme, dome og earthship. Men så har vissheten om at i Norge får man ikke byggetillatelse til noe slikt slått beina under meg. Men, dæven døtte meg, så dukker dere opp. Og dere har søren meg FÅTT BYGGETILLATELSE !! Herre min hatt. Vær så snill, fortel meg hvordan dette gikk til.

Ingrid Marie

03.08.2012 kl.22:36

monapona: Åh! Så kult! Tenk på det...at du har hatt slike drømmer så lenge :) Da skjønner jeg du ble litt begeistret over at vi fikk byggetillatelse! Hvordan gikk dette til...som min kjære, Benjamin sier: Vi gav oss selv tillatelse. Hvordan vi gjorde det, var ved å alltid, i flere år, ta tak i alle følelser av avmakt, frykt, tvil osv rundt at noen andre skulle nekte oss å leve ut vår drøm. Vi har brukt EFT, meditasjon, the Sedona method, The Journey, rosenmetoden, kraniosakralterapi, hypnoterapi, Ho'oponopono, regresjonsterapi...puh...og en klar, sterk, ubrytelig drøm drevet av en ukuelig drivkraft som jeg vil kalle Guddommelig Inspirasjon :) Så lenge vi tar fult ansvar for våre egne innbilte begrensninger og faktisk fjerner dem, en etter en, kan vi klare ALT :) Ja, hva som helst! Det kan du og! Jeg heier på deg og har tro på deg :) Har vi ikke lenger forventniger om å bli møtt med motvilje av noe slag, vil vi heller ikke det. Har vi fortsatt disse forventingene må vi bare hive oss i gang med å jobbe bort de følelsene. Det indre vil alltid reflektere det ytre! Klem :)

Skriv en ny kommentar

hits