The Cob Home...a Hand Sculpted HouseDette bildet har kunstner Arthur Airin malt for oss, og vi er så fornøyde med resultatet. Vi var ute etter et bilde som illustrerte varmen og sjelen som huset vil være preget av, slik som det vil se ut om et par år når trærne har begynt å vokse både inni og utenfor domen. Besøk gjerne Arthurs side, han er utrolig talentfull:
http://truthseekerart.com/
 

Da Holz100 gikk konkurs rett før vi var klare til å sende inn byggesøknad, ble vi (faktisk) litt letta, for vi hadde begge et ønske om å få bygge i cob, men hadde kontrakt med Holz100 (massivtre). Og nå blir det altså cob hus på oss:)Cob er en blanding av leire, sand og halm, og er derfor det billigste og mest miljøvennlige byggematerialet. Historiene florerer i ?miljøhusmiljøet? om de som har bygget hus for 50000 og ikke har huslån. Dette gjør Naturhusprosjektet vårt enda mer spennende! Og billigere?og vakrere! Cobhus har sjarme og sjel, varme og personlighet. Passer oss utrolig bra! Et hus av cob er skulpturert fro hånd, vi bygger huset med egne hender og fra eget hjerte. Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke former og skulpturer huset kan romme. Vi planlegger et reisverk av tømmer. Da ble det Gaia arkitektene på oss likevel! Det tok litt lengre tid for oss siden vi måtte planlegge noe av prosjektet på nytt, men det føler vi er verdt ventingen. Nå kjennes huset perfekt, vi gleder oss veldig til å få kommet i gang, om det så ikke bli før neste sommer. Vi håper på å få opp domen i høst. 7-10 juli skal Benjamin på cobkurs i Danmanrk.

Denne linken er et cob hus i bilder fra begynnelse til slutt, og minner oss litt om formen på vårt hus: http://www.flickr.com/photos/eco-sense/2135498001/lightbox/

Her er noen bilder av andre cob hus :)

 
3 kommentarer

Ingrid

22.06.2011 kl.23:11

Må bærre sei at det e veldig beundringsverdig det dåkker hold på med!:) e helt imponert:):) kjempearti at dåkker ska lag dåkkers eget hus!=) kor flenk dåkker e:) bi spennanes å følg med framover!:) hilsen Ingrid F=)

Naviana

23.06.2011 kl.00:02

Så utrolig fint å høre! Dette blir nok vidunderlig bra :D Forandring i planene er ikke alltid av det verre. Cob <3 Ønsker av hele mitt hjerte å bygge i det materialet selv! Lykke og kjærlighet til dere :)

Astrid

23.06.2011 kl.09:36

Æ gleda mæ så utrulig til å se prosessen fra start til slutt :)

Skriv en ny kommentar

hits