Det tar tid og kjærlighet å planlegge et naturhus

Vi har vært så heldige å få leid inn Anders Solvarm til å veilede og hjelpe oss gjennom planlegging og bygging av naturhuset vårt. Det er han som har bygget naturhuset i Sikhall i Sverige (www.ecorelief.se) som vi besøkte i juni 2010. Det var etter denne turen at vi bestemte oss for å gjøre det samme. Anders har mye verdifull erfaring og ideer, og er en klok mann med kunnskap innen permakultur som derfor passer oss midt i blinken! Han bygde sitt naturhus i nært samarbeid med Bengt Warne (1929-2006) som er selve hjernen bak hele konseptet med naturhuset. Jeg har hele veien sendt små bønner til Warne om å hjelpe oss fra der han er, til å skape det bste naturhuset vi overhode kan og spille på lag med naturen på best mulig måte :) Jeg føler at han er med oss! Spesielt da Anders Solvarm besøkte oss nå i oktober. Det ble et kort besøk, og derfor intens ideutveksling og bli-kjent-tid, men veldig hyggelig, spennede og interessant!

Anders ble med oss til tomta (som jeg personlig føler er et dødt og udekkende ord for hva jeg føler for dette stedet..må finne et bedre ord) tidlig lørdags morgen den 16 oktober. Han er helt satt ut av skjønnheten her :) Forstår jeg godt, for det er jo så vakkert..ikke bare tomta (eller skal jeg si vårt fedreland, siden Anastasia sier "your motherland, take back your motherland people!) men hele Sandhornøya og naturen her nord..selv nå når vinteren står på tur til å ta ordentlig grep om oss.


Vi målte opp et område og fant ut høydeforskjellen der vi tror huset vil stå. ÅHH glede og fryd!!! Følelsene som fyller meg opp når jeg skriver, sier eller tenker disse ordene..der huset skal stå! Vårt sted, our SPACE OF LOVE, der vi skal dyrke vår egen mat og bruke vårt eget avfall i denne prosessen..der vi skal leve det livet vi mest av alt ønsker å leve her på jorda, i takt med naturen og alle de skapninger som lever der, bli kjent med bakteriene og insktene i jorda for best å vite hvordan vi kan dyrke ulike typer mat i den. Som jeg ser fram til dette Guddommelige samspillet med vårt eget land. Det er hele området jeg føler det slik for, de 6,5 målene med jord som skal gi oss grunnlaget for å leve, som skal gi oss glede gjennom alle nivåer av Co-creation.
A well-balanced individual is he who keeps his feet on the ground, and rests his shoulders up against the sky. ~Natalia Gavrilovna

Angående kretsløpet, skal vi velge å utvinne gass til strøm eller kompost til grønnsaksdyrkning? Skal drivhuset være pyramideformet med de fordelene det innebærer, domeformet eller ha fire vegger og tak? Det er store avgjørelser å ta, vi skal leve med det lenge :) Men dette er avgjørelser vi tar med glede og fryd i hjertet!

Velsignelser til alle som leser dette,

Ingrid

2 kommentarer

Naviana

30.10.2010 kl.21:25

Ååh, så spennende dette er! Gleder meg til å se hvordan det går :) Husker jeg leste om det i Åter for en del år siden. Jeg ville gått for et dom-formet glassbygg. Tiltrekkes veldig av den formen, siden alt i naturen ultimat søker å bli rundt ;)

Marianne

03.02.2011 kl.02:01

Spennende prosjekt. Siri fortalte meg mer om det. Skal bli morsomt å følge med videre. Skjer det noe framskritt?

Skriv en ny kommentar

hits